Verrassend assortiment
Gratis bezorging
Scherpe prijzen

Beschrijving

Brand ontstaat door een combinatie van zuurstof, warmte en brandbaar materiaal. Een beginnende brand kan binnen enkele minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Rookmelders redden mensenlevens!

Rookmelders redden levens!

In een huis waar werkende rookmelders hangen, heb je 100% meer kans om een woningbrand te overleven. Rookmelders waarschuwen je razendsnel bij brand, ook wanneer je slaapt. Tijdens je slaap kun je namelijk nog wel gewoon horen, maar is je reukvermogen uitgeschakeld. Bovendien komt er bij vuur koolmonoxide vrij waardoor je dieper slaapt. Een klein beetje rook – dat je dus niet zult ruiken - is voor een rookmelder al voldoende om een luid piepend alarm te doen afgaan.
Een klein beginnend brandje kan binnen 5 minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Naast het vuur schuilt het gevaar ook in de rook. De rook is heet, zorgt dat je niets meer ziet (en dus ook snel de weg kwijt bent) en is verstikkend. Met rookmelders heb je meestal nog voldoende tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen!

Hoe te gebruiken

Hang rookmelders op aan het plafond van elke ruimte waarop slaapkamers uitkomen. Meestal is dat een overloop, hal of gang, maar het kan ook een andere kamer zijn. Aan het plafond van het trapgat is ook een goede plaats. Het beste is om alle ruimten waar je doorheen moet als je je huis bij brand ontvlucht te voorzien van rookmelders. Meestal is dit dus de hal of gang op elke verdieping.

Zomer- of wintertijd voorbij, tijd voor een nieuwe batterij!

Stof je rookmelder regelmatig af of gebruik de stofzuiger om de rookmelder schoon te houden. Je kunt de melder wanneer nodig ook met een iets vochtige doek afnemen.
Plaats rookmelders nooit in keuken en badkamer, boven verwarming en in nabijheid van luchtventilatie.
De melder is te testen met een testknop. Wordt die ingedrukt, dan klinkt een signaal. Dat is de enige manier om te testen of het apparaat het nog goed doet. Testen met behulp van een kaars of een sigaret is gevaarlijk. Het apparaat kan dan beschadigen.

JustFire Rookmelder

Merk : JustFire
Verkoper : JustFire
€ 14.95
€ 10.13
Incl. btw
Je bespaart 32%
Op voorraad
GRATIS bezorging
Bestel nu, betaal later
Levertijd: 2 werkdagen

Verkopersinformatie

JustFire

Milieubewuste pellethaarden voor een scherpe prijs! Professioneel advies, installatie en bezorging. Bekijk ons grote aanbod en laat u overtuigen!

Reviews (0)

Loading...