24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna

Tuinbogen, latwerk & pergola's

Toont: 1-48 van 78

Pergola of tuinboog online bestellen

Net als veel producten kan je ook een pergola of tuinboog online bestellen. Beide opties zijn een mooie toevoeging aan elke tuin. Pergola's zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om een afscheiding te maken in de tuin of om er een mooie plant tegen aan te laten groeien. 

 

Voordelen van een pergola en tuinboog

Het grootste voordeel van een pergola of tuinboog is dat ze zorgen voor een mooie lichtinval. Tijdens een warme zomer zorgen de planten die eroverheen groeien voor een mooie schaduw. Zet je tuinstel eronder en je hebt bij een dicht begroeide variant geen parasol meer nodig! Je kunt de pergola ook zelf als parasol gebruiken. Bevestig een schaduwdoek aan de bovenkant van de pergola. Hierdoor ziet het er direct heel anders en gezelliger uit en je bent beschermd tegen de zon.

Verder kan een pergola er ook voor zorgen dat de overgangen in je tuin van bijvoorbeeld het terras naar de rest van de tuin net wat natuurlijker verlopen.

Een kleinere variant van de tuinboog is de rozenboog. Deze boog wordt ook vaker gebruikt voor bijvoorbeeld een bruiloft. Wanneer hij helemaal is begroeid met planten en bloemen, heb je in no time een romantisch plekje om te trouwen. Hij kan echter ook gewoon in je tuin worden gebruikt om schaduw te maken, maar ook om een natuurlijke afscheiding in je tuin aan te brengen.

 

Houten pergola of tuinboog

Er zijn veel verschillende soorten pergola’s, tuinbogen en rozenbogen waaruit je kan kiezen. Een van de meest voorkomende pergola’s is de houten pergola. Hij wordt veel gebruikt, omdat het een mooie en warme uitstraling geeft aan je tuin. Ze worden vaak gemaakt van massief gedroogd hardhout wat er voor zorgt dat het lang mooi blijft. Verder is de houten pergola ook ideaal als je van plan bent er een klimop tegen aan te laten groeien. Het hout biedt de juiste ondergrond voor de beplanting terwijl het hout in goede staat blijft. Een voordeel van hout is dat hij bij elke tuin past. 

Toon meer