. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Op vakantie in je eigen tuin!

 

 

Het salaris van mei is voor veel mensen een leuk moment van het jaar. Tijd voor vakantiegeld! Hoewel het vakantiegeld wordt genoemd, is dat voor veel mensen niet de eindbestemming van dit leuke extraatje. Het geld wordt vaak besteed aan klusjes rondom huis die nog moeten worden afgemaakt, een nieuw interieur of het wordt gewoon op de spaarrekening gezet. Heb je dit jaar nog geen grote vakantieplannen? Lees dan snel verder voor onze tips voor de ultieme vakantie in je eigen tuin!

 

Tip 1: Maak je tuin vakantieklaar

Wanneer een vakantie er dit jaar niet in zit of je gewoon geen zin hebt om te liggen zweten aan het zwembad van een vijfsterrenresort, kun je prima vakantie in eigen tuin houden. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je in je eigen tuin maximaal relaxen. Vraag je je af hoe je dit het beste aanpakt? Zorg ten eerste voor voldoende groen in je tuin. Dit zorgt meteen voor een tropisch gevoel, zelfs als het geen palmboom is! Plaats een plantenrek of rozenboog, waar je het groen tegenop kunt laten groeien. Kies vervolgens voor planten die lang groen blijven, zodat je niet in hartje zomer tegen een dorre boel aankijkt. De volgende stap is zorgen voor een plek waar je lekker kunt ontspannen. Een hangmat of schommelbank is ideaal. Sluit je ogen, concentreer je op de fluitende vogels en droom langzaam weg naar Bali, Griekenland of Spanje.

 

Tip 2: Lekker loungen

Naast een hangmat die ideaal is om even je ogen in te sluiten, is een fijne plek om te loungen ook onmisbaar voor een geslaagde vakantie in je eigen achtertuin. Er zijn verschillende materialen, afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Ga bijvoorbeeld voor een grote loungebank waar je met de hele familie op kunt ploffen of een kleiner loungebankje wanneer je een iets minder grote tuin hebt.

 

Tip 3: Zet je tentje op

Je vakantie in eigen tuin hoeft niet afgelopen te zijn wanneer de zon onder gaat! Word je helemaal gelukkig van kamperen, dan kun je in je tuin gewoon een tentje opzetten. Ook leuk voor de kinderen om overdag in te spelen!

 

Tip 4: Neem een duik in je privézwembad 

Geen stress ’s ochtends om je handdoekje op tijd op een ligstoel te gooien! Met een opblaaszwembad of zwembad met frame in je eigen achtertuin maak je het vakantiegevoel compleet. Zorg voor wat opblaasfiguren voor de kinderen (of jezelf) en neem een duik!

 

Tip 5: Laat je niet verrassen door het weer

Net als op vakantie doet het weer wat hij wil. Met een beetje geluk krijgen we een zonnige zomer met voldoende tijd om lekker in de zon te liggen, te zwemmen en te relaxen. Bereid je echter altijd voor op een bui met een parasol of zelfs een partytent. Voldoende plek om even onder te schuilen tot de zon zich weer laat zien :)

 

Fijne vakantie!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .