. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tips voor een kleine tuin

 

 

Of je nu een grote of kleine achtertuin hebt, het is belangrijk om de ruimte optimaal te benutten. Werken met een kleine tuin kan een uitdaging zijn, omdat het creatieve en soms zelfs innovatieve oplossingen vereist.

In deze blog geven we een paar tips die zelfs de kleinste tuin groter kunnen laten lijken. Ideaal om deze zomer uit te proberen!

 

Tip 1. Kies een stijl voor je tuin

Werken met beperkte ruimte betekent dat je een paar belangrijke beslissingen moet nemen. Eén daarvan is de stijl van je tuin. Als je een kleine achtertuin hebt, zijn Scandinavisch en bohemian de handigste stijlen om mee te werken. Beide designs benadrukken functionaliteit en laten je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Bovendien zijn zowel Scandinavisch als bohemian perfect voor een buitenruimte, omdat minimalisme, natuurlijke meubelen en accessoires centraal staan.

 

Buiten eten moet voelen als een speciale gelegenheid en onze eetkamerstoel helpt daar zeker bij!De hoogwaardige ligstoel met 3 verstelbare standen combineert stijl met functionaliteit. Hij is gemaakt van bamboe en kan het hele jaar door buiten worden gebruikt.

 

Tip 2. Meubels met opbergruimte

Een kleine tuin lijkt groter als hij netjes en opgeruimd is, en niet al te veel kleine accessoires bevat. Een snelle oplossing is kiezen voor meubels met opbergruimte, waar je al je tuinspullen in kunt opbergen. Een tuinset met opbergbox is bijvoorbeeld perfect om tuinkussens en dekens in te doen. Door te voorkomen dat voorwerpen in de tuin rondslingeren, krijgt je tuin een frisse uitstraling en heb je meteen meer ruimte.

 

Tip 3. Kies meubels en andere items die gemakkelijk verplaatst kunnen worden

Als je tuinartikelen of meubels hebt die je niet dagelijks gebruikt, controleer dan of je ze gemakkelijk kunt verplaatsen, monteren en demonteren. Kies bijvoorbeeld een parasol in plaats van een grote tent of luifel. Een parasol kan gebruikt worden tijdens warme zonnige dagen en wanneer hij niet meer nodig is, kun je hem gemakkelijk opbergen. Hetzelfde geldt voor bankjes, kleine loungesets en klapstoelen. Als je ze niet elke dag gebruikt, berg ze dan op of verplaats ze naar een andere plek om ruimte te besparen.

 

Deze elegante parasol is de perfecte keuze om wat schaduw te creëren en jezelf te beschermen tegen de schadelijke uv-straling van de zon.Deze compacte Allibert Iowa tuinmeubelset is bijzonder geschikt voor balkons of kleinere terrasjes, maar het kan voor iedere buitenruimte een functionele en decoratieve toevoeging zijn.Deze inklapbare bistrotafel heeft een elegant ontwerp en is een prachtige toevoeging aan je tuin, terras of balkon om lekker buiten te dineren of gewoon even buiten te relaxen. Hij is ook ideaal voor gebruik binnenshuis.

 

Tip 4. Creëer gezelligheid en ruimte met verlichting

Het gebruik van tuinverlichting op de juiste plekken geeft ook 's avonds het gevoel van meer ruimte. Hoe meer licht, hoe groter de ruimte lijkt! Plaats spotlights onder een boom, zorg voor licht in donkere hoeken en gebruik padverlichting om je tuinpaden 's nachts te verlichten. Vergeet tot slot niet om je terras te verlichten. Dit kan met wandlampen of op de grond geplaatste (solar)lampen.

 

Deze LED decoratie verlichtingsset op batterijen van Luxform bestaat uit 4 lampen met een gave, industriële uitstraling. De LED-lampen stralen een aangenaam soft-tone licht uit. Deze slanke LED-padlamp wordt gekenmerkt door een modern design. Deze tuinlamp is gemaakt van gegoten aluminium en is een prachtige aanvulling op elke buitenruimte. Hij onderscheidt zich door een geïntegreerde opalen PC-diffuser. Deze slanke LED-wandlampenset wordt gekenmerkt door een modern design. De tuinlampen zijn gemaakt van gegoten aluminium en zijn een prachtige aanvulling op elke buitenruimte. De set onderscheidt zich door een geïntegreerde opalen PC-diffuser.

 

Tip 5. Kies voor een aantal blikvangers

Altijd al een grote barbecue of vuurkorf willen hebben? Of droom je misschien van een trendy plantenrek? Blijft groot denken, ook al heb je een kleine tuin. Met wat planning en de juiste afmetingen is (bijna) alles mogelijk! Veel vuurkorven, barbecues en plantenbakken of -rekken zijn er in maten die perfect zijn voor een kleine tuin.

 

Jouw tuin - jouw regels!

Haal het meeste uit je tuin zonder je dromen te laten varen. We hopen dat onze tips je hebben geïnspireerd creatief te zijn en tegelijkertijd elke plek in je tuin maximaal te benutten. Geniet van de zomer!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .