. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Star Wars in je opvoeding

 

 

Er zit een gat in mijn opvoeding. Ik heb nog nooit een Star Wars film gezien. Nooit helemaal. Wel stukjes: een ruimteschip dat tussen de sterren vliegt en fantastisch mooie aftiteling. Toch ben ik niet volledig Star Wars vreemd: ik ken de namen van een aantal karakters (The Jedi, Darth Vader, Luke Skywalker) en herken er nog een aantal meer. Maar wat nou, als je wél een enorme Star Wars fan bent? En wat nou als je de culturele opvoeding van je kinderen beter wil doen dan die van mij? Wij hebben een paar suggesties:

 

Stap in de auto op een zonnige dag en trek zelf een Star Wars t-shirt aan. Je kind blijft beschermd tegen de zon met deze mooie Star Wars zonneschermen terwijl hij verhoogd zit op een Star Wars boosterzitje. Rijd voldoende rondjes terwijl de introtune uit je radio boxen schalt en je zeker weet dat jouw kroost het later na kan neuriën.

 

Een andere optie is om je kind een Star Wars fietsuitrusting te geven zodat hij er als Stormtrooper lustig op los kan fietsen door de buurt. Hopelijk al roepend ta-da-ta-daaaaa, wat hij heeft onthouden uit het autoritje. Is je kiddo wat ouder, ga dan samen voor het Star Wars skateboard met bijbehorende beschermset.

 

Als laatste kun je nog gezellig samen koekjes bakken om vervolgens moe, maar voldaan, te gaan slapen onder een Star Wars dekbed.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .