24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

Slaap als een roos in je eigen luxe hotelkamer

 

 

 

Het is altijd lastig om afscheid te nemen van je zachte bed en luxe hotelkamer na een lange vakantie. Omdat het voor de meeste mensen nou eenmaal niet mogelijk is om hier permanent te blijven wonen, zijn wij op onderzoek gegaan naar wat een hotelkamer nou zo fijn maakt. Met een paar eenvoudige tips tover je je eigen slaapkamer eenvoudig om in een luxe hotelkamer, maar dan volledig ingericht naar jouw eigen smaak. De fijnste plek om heerlijk tot rust te komen!


Maak van je bed het middelpunt van je slaapkamer

Het belangrijkste onderdeel van een hotelkamer is zonder twijfel het bed. Niet voor niets dat mensen vaak meteen op het bed ploffen wanneer ze de kamer binnenkomen. Kies je bed en matras dus met zorg. Bedden in luxe hotelkamers hebben vaak een zacht hoofdeinde, waar je heerlijk tegenaan kunt leunen. Heb je een bed gekozen en prominent in de kamer geplaatst? Dan is het tijd voor de aankleding. Kies voor neutraal beddengoed of een patroon in rustige kleuren. Combineer het met verschillende kussentjes en plaids in zachte stoffen en je bed in hotelstijl is klaar!


         


Houd het rustig

Een hotelkamer zou moeten zorgen voor ontspanning. Er wordt daarom vaak gekozen voor neutrale kleuren, natuurlijke materialen en vooral geen rondslingerende spullen (behalve als je die zelf laat liggen natuurlijk). Rommel is er om weg te werken in mooie kasten, ladeblokken en nachtkastjes. Vermijd open kasten en zorg dat je ‘de stoel’ waar je je kleding op gooit ook regelmatig wordt opgeruimd.


     

 


Kleur bekennen

Wanneer je voor een bepaalde stijl hebt gekozen voor je slaapkamer (denk Scandinavisch, romantisch of landelijk), dan kun je beginnen met het kiezen van een kleurenpalet. Door alles op elkaar af te stemmen, creëer je automatisch rust, wat weer zorgt voor dat hotelgevoel. In hotelkamers met een luxe uitstraling wordt vaak gekozen voor warme kleuren, zoals vergrijsd groen, donkergroen of -blauw, oudroze of okergeel. Kies voor accessoires in dezelfde kleuren en houd je beddengoed neutraal om te voorkomen dat het een bonte bende wordt.


Sfeervolle verlichting is een must

Van een TL-buis boven je bed wordt niemand gelukkig. Kies voor sfeervolle nachtlampjes (het liefst twee dezelfde op je nachtkastjes), een vloerlamp naast een stoel of kast en een hanglamp boven het bed. Kies voor een opvallende lampenkap of een kroonluchter als je echt een statement wilt maken. Ga je voor een romantische stijl, trek dan de kerstlampjes uit de kast. Hang ze over het hoofdeinde of voeteneinde van je bed voor een gezellige uitstraling.

 

Last but not least: de aankleding

Heb je de grote onderdelen van de kamer gehad, het bed, opbergruimte en verlichting, dan is het tijd om aandacht te besteden aan de rest van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld nog plaats voor een comfortabele stoel, al dan niet met voetenbankje, en een leuk bijzettafeltje? Maak hiervan dan de ideale plek om je terug te trekken met een boek of om ’s avonds je kleren op neer te gooien (die je uiteraard ook weer opruimt om de hotelkamer vibe vast te houden). Verder werkt symmetrie erg goed in een slaapkamer/hotelkamer. Kies voor twee dezelfde nachtkastjes, twee lampjes en als decoratie mooie (kunst)planten voor wat gezelligheid. Hang mooie kunst aan de muur en kies voor stijlvolle gordijnen of andere raambekleding.


           

 

 

Succes met inrichten! En geef ons niet de schuld wanneer je ’s ochtends nog moeilijker uit je bed kunt komen :) 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .