Verrassend assortiment
Gratis bezorging
Scherpe prijzen

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Kies je ideale barbecue (en een heerlijk recept!)


 

Wij kunnen ons geen zomer voorstellen zonder een paar keer heerlijk te barbecueën! In deze blog lees je over de meest populaire barbecues: gas en houtskool, en als extraatje delen we ons favoriete recept om op je nieuwe BBQ te maken. Laat het barbecueën beginnen!

 

Gasbarbecue - snel en efficiënt

De meeste mensen willen snel en zonder problemen kunnen barbecueën. Ze willen lekker buiten koken en tijd doorbrengen met hun gasten of familie. Een gasbarbecue is perfect voor mensen die met gemak willen koken en vooral willen genieten van het resultaat in plaats van het langdurige grillproces. In dat geval is een gasbarbecue de beste optie! Deze barbecues worden erg snel warm, waardoor je in een oogwenk je eten kunt bereiden. Met een gasbarbecue stel je een precieze temperatuur in, wat leidt tot meer controle over het grillen en daardoor minder kans op verbrand eten.

De warmte die afkomstig is van een gasbarbecue verschilt van die van houtskoolbarbecues. Een gasbarbecue zorgt voor een directe en constante warmte die afkomstig is van de branders. Hierdoor kan je het grillproces makkelijker regelen dan met een houtskoolbarbecue. Houd er rekening mee dat gasbarbecues natuurlijk geen rooksmaak aan je groenten en vlees geven.

Als je tijd wilt besparen tijdens het grillen en je voorkeur uitgaat naar minimale voorbereiding en planning, kies dan voor een gasbarbecue.


Deze hoogwaardige rechthoekige elektrische barbecue maakt het buiten koken een stuk gemakkelijker. In enkele seconden kan je een keuken creëren in je achtertuin. Deze hoogwaardige ronde elektrische barbecue maakt het buiten koken een stuk gemakkelijker. In enkele seconden kan je een keuken creëren in je achtertuin.Ons BBQ draaispit is ideaal voor een tuinfeest met familie en vrienden. Met deze rotisserie heb je een knetterende buitenkookervaring omdat je achtertuin in een handomdraai een keuken wordt!

 

Houtskoolbarbecue - handig en veelzijdig

Een houtskoolbarbecue is de beste keuze voor mensen die graag op vuur grillen en van die typische, rokerige barbecuesmaak houden. Je hebt over het algemeen meer geduld nodig omdat het wat langer duurt voordat de kolen in een houtskoolbarbecue opgewarmd zijn. Het wachten wordt echter beloond met heerlijk eten.

Houd er rekening mee dat de warmteregeling van de houtskoolbarbecue meer aandacht nodig heeft dan bij een gasbarbecue. Het vergt wat oefening om te weten wanneer de barbecue heet genoeg is, omdat hij namelijk niet overal dezelfde temperatuur heeft. Wanneer je je eten niet direct boven de withete kolen legt, gaart het langzamer dan direct boven de warmte. Blijf goed opletten of je eten aanbrandt! Samengevat: als je een fan bent van barbecueën, ervan houdt om op open vuur te koken en van de rokerige barbecuesmaak houdt, dan is een houtskoolbarbecue de beste oplossing voor jou!


Geniet van barbecuefeestjes in het park of op de camping met deze verplaatsbare XXL houtskool kogelbarbecue! Hij beschikt over een groot grilloppervlak en 2 stevige wielen. Onze stevige houtskoolbarbecue is ideaal voor een tuinfeest met familie en vrienden. Met deze barbecue heb je een knetterende buitenkookervaring omdat je achtertuin in een handomdraai een keuken wordt! Deze hoogwaardige BBQ heeft 1 ruime rookkamer en een robuuste vuurhaard. Hierdoor kan je vlees, vis en groenten grillen en roken.

 

Ons favoriete barbecuerecept - heerlijk gegrilde groenten!

Wie houdt er nou niet van lekkere, gegrilde groenten? Gegrilde groenten hebben een heerlijke, gerookte smaak en zijn echt een favoriet zomers bijgerecht. Ze smaken heerlijk met geroosterd vlees of vis, maar zijn ook geschikt voor vegetariërs of veganisten.

Om te beginnen is het het beste om seizoensgebonden, lokale groenten te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld aubergine (1), courgette (1), tomaten (3 - 4), verse paprika's (3 - 4), champignons, asperges en knoflook gebruiken. Zodra je je groenten hebt gekozen, is het tijd om ze te bereiden!

  1. Snij de groenten in dikke plakjes (ongeveer 1 cm) en snij de tomaten en paprika's doormidden.
  2. Plaats de gesneden groenten in een kom en besprenkel ze met een mengsel van extra virgine olijfolie, gehakte knoflook (1 à 2 teentjes) en citroensap. Als je de groenten een Aziatisch tintje wilt geven, dan kun je een eetlepel sojasaus toevoegen. Bij de smaak van de groenten past ook perfect wat rozemarijn, tijm of basilicum.
  3. Voeg geen peper en zout toe aan de marinade! Die kun je het beste een minuut voor het serveren toevoegen. Zo houd je de sappen en smaken tijdens het grillen in de groenten.
  4. Laat de groenten 30 minuten tot een uur in de marinade staan.
  5. Grill de groentemix op middelhoog vuur tot er knapperige grilstrepen plekken zichtbaar zijn.
  6. Serveer de mix met vers gesneden peterselie en Griekse yoghurt als saus.

We hopen dat jij en je vrienden genieten van dit eenvoudige, maar heerlijke en echt iconische zomergerecht!

 

Eet smakelijk! 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .