Verrassend assortiment
Gratis bezorging
Scherpe prijzen

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

10 ideeën voor het inrichten van je balkon


 

We hebben het vaak over het onderhouden en inrichten van tuinen, maar vandaag richten we ons op een andere buitenruimte, namelijk het balkon. In deze blog delen we 10 snelle en eenvoudige ideeën om van je balkon je eigen groene paradijs te maken.

Laten we beginnen!

 

1. Begin je eigen plantencollectie

Eén van de eenvoudigste manieren om je balkon gezelliger te maken, is door planten toe te voegen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor grote en kleine balkons. Als je een groot balkon hebt dan kan je enkele grote plantenbakken met bamboe of andere grassoorten toevoegen. Als je een wat kleiner balkon hebt, dan kan je kiezen voor hangpotten. Er zijn ook plantenbakken die je aan je balkonreling kunt hangen.

 

2. Maak het jezelf comfortabel

Je balkon moet een plek zijn waar je kunt ontspannen, dus zorg ervoor dat je comfortabele meubelen kiest. Denk ook goed na over het doel van je meubelen. Ben je van plan om vaak buiten te eten of wil je vooral relaxen en lezen op je balkon?

   

3. Buitenkleden maken het geheel af

Een buitenkleed op je balkon of terras is dé trend van nu. Er is genoeg keuze: grote, rechthoekige kleden met leuke prints of ronde jute kleden voor een boho look.


  


4. Kruidentuin of groentetuin

Sommige groenten en zeker kruiden kan je makkelijk op je balkon kweken. Denk aan cherrytomaatjes, paprika’s, basilicum en oregano en je hebt alle ingrediënten om je eigen pastasaus te maken! Controleer wel of je balkon genoeg zonlicht krijgt om je planten te helpen groeien.

 

5. De hele dag schommelen

Als je balkon een plafond heeft, dan kan je een schommelstoel of schommelbank ophangen. Wil je liever niet boren of heeft je balkon geen plafond? Dan kan je ook voor een hangmat kiezen. Sluit je ogen en waan jezelf op de meeste tropische bestemmingen!


   

 


6. Kies voor een aantal blikvangers

De meeste balkons hebben een betonnen of grijze vloer. Als je een bohemian balkon wilt creëren in plaats van industrieel of modern, dan kan je de vloer bedekken met houten tegels. Het hout geeft je balkon een uitnodigend tintje en met de juiste accessoires geef je je balkon een complete make-over.

 

7. Knusse avonden met de perfecte verlichting

Voeg verlichting aan je balkon toe zodat je na zonsondergang buiten kunt blijven genieten. Kies voor lichtsnoeren of lantaarns omdat kaarsen door de wind kunnen worden uitgeblazen. Solarverlichting is een perfecte en energiebesparende verlichtingsmanier.

 

8. Felle kleuren

De perfecte manier om je balkon op te fleuren is door felgekleurde kussens, vloerkleden, dekens en andere accessoires toe te voegen.

 

9. Creëer privacy met een kamerscherm

Naast het toevoegen van planten kan je ook een afgeschermde plek creëren met een natuurlijk ogend kamerscherm. Je kan hier ook een rieten of bamboe scherm voor gebruiken!


 


10. Bepaal je uitzicht

Waar wil je naar kijken als je op je balkon zit en wat wil je zien als je vanuit de woonkamer naar je balkon kijkt? Denk na over waar je je meubelen, planten en accessoires plaatst zodat je een mooi uitzicht hebt ongeacht of je binnen of buiten zit.

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .