24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 ideeën voor kleine stadstuinen De kans is groot dat toen je je huis in de stad huurde of kocht, de tuin het grootste verkoopargument was. Het maakt niet uit hoe groot je tuin is, het hebben van een klein stukje 'buiten' is vaak al genoeg. Een plek om van de zon te genieten, voor je bloemen te zorgen of je eigen fruit, groenten en kruiden te verbouwen. We delen 5 tips om van je kleine stadstuin een perfect knus toevluchtsoord te maken.

 

Begin met een plan

Voordat je je stadstuin gaat inrichten, moet je enkele keuzes maken. Als je weinig ruimte hebt, bedenk dan waar je je tuin het meest voor gaat gebruiken. Is dat lezen, een beetje tuinieren, met vrienden genieten van een drankje of in de ochtend een kop koffie drinken? Bepaal niet alleen het doel, maar ook de kleuren die je wilt gebruiken. Je gaat je tuinmuren misschien niet schilderen, maar je gaat je tuin wel aankleden met accessoires, bloemen en planten.

 

Planten in potten

In plaats van grote plantenborders, kan je ook kiezen voor bloemen en planten in potten. Kies verschillende maten en groepeer ze. Ga voor verschillende kleuren en vormen, afhankelijk van de stijl van je tuin. Door potten bij elkaar te plaatsen geef je je stadstuin een georganiseerde uitstraling.

vidaXL Bloemenmanden hangend 2 st poly rattan zwart vidaXL Plantenbak verhoogd 240x80x45 cm gegalvaniseerd staal grijs  vidaXL Plantenbak verhoogd 60x60x44 cm massief acaciahout


Knusse zithoek

Een kleine tuin vraagt om kleine tuinmeubelen. Maar gelukkig zijn er nog genoeg meubelen om uit te kiezen! Als je een fan bent van buiten dineren, dan is een kleine bistroset perfect voor je. Andere opties zijn kleine loungesets, een schommelstoel of een 2-zits tuinbank. Voordat je je meubelen koopt, moet je weten welk deel van je tuin het zonnigst is en of er voldoende zitruimte is.


 Add a romantic touch to your garden, patio, or balcony with this mosaic bistro set. It will be a great pleasure to chat with your friends or have a cuppa while relaxing on this decorative yet functional garden furniture set.  vidaXL Schommelbank met luifel antraciet en zandkleurig  This rattan garden sofa and stool set will make a great addition to your outdoor living space. It will add a touch of modern elegance to your patio, balcony or garden with its understated, yet stylish design.

 

Je terras ontwerpen

Grote tegels zijn geweldig voor kleine stadstuinen, omdat ze je tuin er groter uit laten zien. De kleur van je terrasvloer heeft ook invloed op de algemene uitstraling. Ga voor lichte kleuren om je ruimte op te fleuren.

 

Denk verticaal

Stadstuinen met een klein oppervlak kunnen profiteren van verticale tuinproducten. Voorbeelden zijn een tuinlatwerk met planten, kleine bomen, een (gesnoeide) groene haag of een plantenrek. Door je planten van de grond te halen, creëer je meer zit- en loopruimte.

 vidaXL Tuinlatwerk 5 st met kunstbladeren 180x90 cm wilg   vidaXL Kunst laurierboom plant met pot 125 cm groen  vidaXL Plantenrek vierkant zwart

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .