Tips voor het kiezen van een bijzettafel

Je woonkamer is het middelpunt van je huis. Het kiezen van de juiste bank is dan misschien ook de eerste stap in het creëren van een comfortabele ontspanningsruimte, bijzettafels zijn een musthave als het gaat om het toevoegen van stijl en functionaliteit.

Bijzettafeltjes helpen je om je spulletjes binnen handbereik te houden. Je zet ze naast je bank of fauteuil en hebben dus een grote invloed op de uitstraling van je interieur. Met zo veel keuze kan het moeilijk zijn om te weten welk bijzettafeltje je moet kiezen. Om je te helpen hebben we deze gids samengesteld met tips voor het kiezen van een bijzettafel. Lees snel verder! 

 

Waarom heb ik een bijzettafel nodig?

Bijzettafeltjes zijn veelzijdige meubelen. De tafeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en stijlen. Lees verder en ontdek welk tafeltje geschikt is voor jouw ruimte en interieurstijl.

Veel mensen kiezen voor bijzettafels in plaats van salontafels. Combineer twee dezelfde tafeltjes of mix en match verschillende stijlen voor een visueel statement. Speel met verschillende materialen en vormen voor een luxe uitstraling.

 

De perfecte bijzettafel kiezen

Je plaatst een bijzettafeltje naast een fauteuil of bank. Het is de plek waar je afstandsbedieningen, boeken, tijdschriften en een kopje thee of koffie op kunt plaatsen. Bij het kopen van een bijzettafel vragen veel mensen zich af of bijzettafels hoger of lager moeten zijn dan de bank. Wij raden aan om de hoogte van de armleuning van de bank te volgen, vaak is deze 60 tot 80 cm. Idealiter is de tafel 2 tot 7 cm lager dan de armleuning. Dit kleine detail biedt extra comfort bij het oppakken van je spullen.

Aangezien de tafels verkrijgbaar zijn in verschillende vormen en afmetingen, is het belangrijk om van te voren te bepalen hoe groot je bijzettafel moet zijn. Het hangt af van de beschikbare ruimte, je behoeften en waarvoor je het tafeltje wilt gebruiken. Houd rekening met de ruimte naast je bank en probeer deze luchtig te houden. Zorg voor voldoende ruimte rondom en ga, indien nodig, voor een kleinere bijzettafel. De ruimte wordt dan niet te vol en oogt groter.

Bijzettafels zijn een geweldige aanvulling op je woonkamer. Bedenk waarvoor je hem wilt gebruiken zodat je weet hoe breed de bijzettafel moet zijn. Als je boeken, tijdschriften en een lamp op de tafel wilt plaatsen, dan moet het blad minimaal 55 cm breed zijn. Sommige tafeltjes hebben extra opbergruimte, zoals lades of schappen. Zorg dus dat je weet waarvoor je de tafel gaat gebruiken.

Bijzettafels: vormen, stijlen en materialen

Wij houden van bijzettafeltjes omdat ze praktisch en decoratief zijn. Als je meerdere bijzettafeltjes in de kamer wilt plaatsen, dan is het belangrijk om te bedenken welke sfeer je wilt creëren. De sfeer wordt namelijk bepaald door de vorm, stijl en kleur.

 

Vorm

Ronde tafeltjes zijn perfect voor kleinere ruimtes. Ze passen in elke interieurstijl en doen het vooral goed naast een fauteuil zonder armleuningen of de bank. 

Vierkante bijzettafels zijn perfect om je favoriete lamp op te plaatsen. Ze bieden veel opbergruimte en passen in de hoek naast je bank. 

 

Stijl

Bijzettafels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Als je de voorkeur geeft aan een interieur met een minimalistische uitstraling, dan kun je een opvallende tafel toe te voegen voor wat contrast. Ga voor een houten of betonnen tafel met sierlijke details of een tafel op voet. Levendige kleuren fleuren je interieur op en zorgen voor prachtige contrasten.

Less is more! Dit geldt vooral als je grote meubels hebt. Kies een tafel met strakke lijnen en dunne poten voor een ruimtelijk gevoel. Voor een stijlvolle textuur kan je verschillende bijzettafels mixen en matchen. Neem neutrale kleuren en experimenteer met heldere tinten.

 

Materiaal

Om de perfecte bijzettafel te vinden, moet je goed kijken naar de andere meubelen in je woonkamer. Een betonnen of metalen bijzettafel, bijvoorbeeld, is een prachtige aanvulling op een grote, houten salontafel. Voor een donkere kamer raden we acryl of glazen bijzettafeltjes aan. Zo laat je de ruimte er licht en levendig uitzien.

Marmeren afwerkingen zijn tijdloos en zijn de perfecte keuze om drankjes op te plaatsen. Andere materialen waar je uit kan kiezen zijn glas en steen. Als je een echte blikvanger wilt, kies dan voor moderne metaalcombinaties, zoals koper en aluminium, met massief hout.

Zie bijzettafels als een decoratieve aanvulling met opbergmogelijkheid. Experimenteer met verschillende kleuren en materialen om de juiste sfeer te creëren. Volg onze gids, kies een bijzettafel en geniet van je nieuwe aanwinst.