24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna

Schuttingen & hekwerken

Toont: 1-48 van 1553
  • ...

Goedkope schuttingen en hekwerken

Schuttingen geven de grenzen van je tuin of terras aan en zorgen dat je ongestoord kunt ontspannen in je eigen huis. Bij vidaXL hebben we een groot assortiment goedkope tuinafscheidingen en schuttingdelen in verschillende stijlen, maten en kleuren. Een greep van de materialen waar je uit kan kiezen:

 


In ons assortiment vind je goedkope schuttingen voor elk budget, of je nu op zoek bent naar een robuust en massief gabion hekwerk, kippengaas, gaashekwerkdubbelstaafmatten, of als je je tuin wilt omheinen met een klassiek tuinhekje. Verder kun je bij vidaXL ook terecht voor hekpalen, omheiningen en poorten. Alles om je hek compleet te maken dus!

 

Kies de perfecte schutting

Een tuinscherm biedt veiligheid en privacy en is een belangrijk onderdeel van de ruimte rondom je huis. Bij het kiezen van een (sier)hekwerk is het belangrijk om je wensen in gedachten te houden. Er zijn in principe twee soorten schuttingen: dicht en gelat. Dichte schuttingen hebben nauwelijks tot geen ruimte tussen de planken. Ze zijn perfect voor als je maximale privacy wilt. Een extra voordeel is dat ze geluid gedeeltelijk weren wat geweldig is voor als je huis naast een drukke straat staat. Als je huisdieren hebt, zorgt een dichte schutting ervoor dat ze niet kunnen ontsnappen. Deze hekpanelen creëert wel schaduw in je tuin en kan het inkomende zonlicht beperken. 

Een gelatte schutting is een stijlvolle toevoeging aan je tuin. Hij is halfdicht waardoor je uitzicht niet volledig belemmerd wordt en er genoeg licht binnen zal komen. Ook dit type schutting kan privacy bieden als je het hekwerk combineert met klimplanten en struiken. Een gelatte schutting is een goede keus voor als je in een rustig gebied woont en wilt dat je schutting eerder een decoratieve als een beschermende functie heeft.

 

Voordelen van een houten schutting

Een houten schutting is een klassieke keus voor elke tuin, onafhankelijk van de grootte of stijl. Houten schuttingen moeten regelmatig geverfd of schoongemaakt worden om te zorgen dat ze er mooi uit blijven zien. Een voordeel hiervan is dat je het hekwerk niet altijd dezelfde kleur hoeft te geven. Dit betekent dat je je tuin een compleet nieuwe uitstraling kan geven, elke keer dat je je schutting verft! Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een bamboe schutting is ook een mooie oplossing voor het creëren van meer privacy in je tuin. Door te kiezen voor bamboe kies je ook voor een zomerse uitstraling in je tuin. Wel is het belangrijk dat je de bamboe schutting plaatst tegen een stevig hek. Als je dit doet dan kan je jaren genieten van een mooie zomerse tuinafscheiding.

 

Bekijk ons assortiment om houten schuttingen in verschillende stijlen en maten te vinden, van lage en decoratieve hekwerken en gazonranden tot hoge en dichte schuttingen.

 

Voordelen van een dubbelstaafmat

Een dubbelstaafmat geeft je huis een strakke, moderne uitstraling. Dubbelstaafmatten zijn sterk, robuust en worden aanbevolen als veiligheid je prioriteit heeft. Metalen schuttingen, zoals die van aluminium en staal, zijn zeer populair omdat ze eenvoudig te onderhouden zijn. Ze zijn goed bestand tegen regen en wind en hoeven daardoor nauwelijks gerepareerd te worden. Bekijk onze producten om de beste dubbelstaafmat voor jouw behoeften te vinden. Gebruik onze filters om je perfecte hekwerk te ontdekken. Je kan eenvoudig schuttingen met de perfecte lengte en hoogte voor je buitenruimte kiezen en zorgen dat de kleur en stijl passen bij die van je huis en tuin. 

 

Kies voor een stevige kunststof schutting

Een van de schuttingen die je in de laatste jaren veel ziet terug komen is de kunststof schutting. Ze worden in de toekomst ook wel als de vervanger van de traditionele houten schuttingen gezien. Het grootste voordeel van een kunststof schutting is dat ze onderhoudsvrij zijn. Het kunststof hoeft namelijk niet om de aantal jaren bij worden gewerkt met een nieuwe laag lak of olie. Op deze manier kan je jaren lang onbezorgd genieten van de schutting.

 

Plaatsen van de schutting

Het plaatsen van de schutting kan snel en eenvoudig. Wel moet je er rekening mee houden dat de schutting moet worden geplaatst in een basis van beton of stevige grond. Ook is het belangrijk de schutting recht te plaatsen en met de buren af te spreken dat je graag een nieuwe schutting wilt plaatsen. Bespreek je wensen vooral en voorkom problemen achteraf.

 

Op zoek naar andere producten? Bekijk onderstaande categorieën:

Toon meer