24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna

Vogelbadjes

Geniet van vogels in uw tuin met een vogelbadje

Geniet u ook zo van het getsjilp van vogels in uw tuin? Dan hebben wij de oplossing om deze beestjes naar uw tuin te lokken. Vogels houden van water om zich in te wassen of gewoon in rond te spetteren. Door hun veren nat te maken, maken ze deze juist waterafstotend. Een vogelbadje is echter niet alleen leuk voor vogels, de exemplaren van vidaXL zijn ook erg leuk om naar te kijken.

Vogelbadjes op voet

Er bestaan verschillende soorten vogelbadjes. Sommige badjes moeten op de grond worden geplaatst, terwijl anderen op een voet staan. Vogels voelen zich vaak veiliger in vogelbadjes op een voet, doordat roofdieren minder goed bij het badje kunnen komen. U kunt de beestjes daarnaast zelf ook beter bewonderen wanneer u binnen zit.

Plaats het badje op een beschutte plaats

Wij begrijpen dat u de bezoekers van het vogelbadje graag zelf wilt kunnen bewonderen, maar het is beter om het bad op een beschutte plaats neer te zetten. Plaats het daarom op ongeveer twee meter afstand van struiken of andere begroeiing. Vogels zullen zich een stuk veiliger voelen en vaker gebruik maken van het vogelbad. Zorgt ervoor dat het badje niet te vol is. Een bodempje water is voldoende! Het water wordt door de vogels zelf omhoog gespetterd.

Toon meer