. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

De woontrends van 2019!

 

 

Het nieuwe jaar is net begonnen – de hoogste tijd om de woontrends van 2019 met jullie te delen. Lees hier alles over wat helemaal in is op het gebied van kleur, materiaal, stijlen en patronen. Klaar? Daar gaan we!

 

Begin bij het begin: kies de juiste kleur

Net als ieder jaar worden er door verschillende bedrijven een ‘Kleur van het Jaar’ gekozen. In Nederland gebeurt dit onder andere door verfmerk Flexa en kunnen we dit jaar ons huis omtoveren in een warm en zonnig oord met Spiced Honey. Net als Heart Wood in 2018 is er wederom gekozen voor een warme kleur. Dit keer in een ambertint en zoals de naam al zegt: met een vleugje honing. Kleurinstituut Pantone in Amerika heeft gekozen voor levendig koraal als trendkleur van 2019. Deze kleur kan mooi worden gecombineerd met blauw- of grijstinten. Word je niet warm van deze twee trendkeuren? In 2019 zien we ook veel mosterdgeel, aardetinten en ijsjeskleuren (denk: pastel).

 

Interieurtrends 2019: vergeet de materialen niet

Wie echt mee wil doen met de interieurtrends van het nieuwe jaar, moet ook vooral de materialen niet vergeten. Naast kleur kan ook materiaalgebruik zorgen voor die unieke look in je huis. De materialen die je kiest, zorgen voor een koele of juist warme uitstraling. In 2019 zien we veel textiel: combineer een stoffen bank met bijvoorbeeld zachte velvet, gebreide, of wollen kussens en plaids. Metaal is daarnaast ook nog lang niet verdwenen van de trendlijst. Voor een industriële look wordt het nog steeds gecombineerd met ruw hout. Je kunt ook gaan voor een mix van verschillende metalen accessoires in bijvoorbeeld koper, goud en brons.

Terug van weggeweest is het behang. Het kost misschien iets meer moeite dan een muurtje schilderen, maar het is zeker de moeite waard. Maak een statement met een tropische print, die perfect past bij de urban jungle stijl die we ook in de woontrends van 2019 weer terugzien.

 

Perfecte patronen

Wil je iets extra’s toevoegen aan je interieur, kies dan voor een combinatie van diverse patronen. Patronen die we in de interieurtrends van 2019 veel terugzien zijn geometrische prints, etnische prints en tropische-/bloemenprints. Kies voor grote vlakken bijvoorbeeld op een behang of voor kleine accenten in kussentjes en andere accessoires.

 

Volg die trends!

Een andere woontrend van 2019 die niet mag ontbreken is de cactus die nog steeds veel wordt gebruikt in accessoires of als een echt prikkend plantje. Planten staan sowieso nog steeds bovenaan de lijst met trends – denk aan het tropische behang en de verzameling planten die niet mag ontbreken in een urban jungle. Dit jaar zien we ook nog steeds veel marmer en goud. Zeker niet alleen geschikt voor chique herenhuizen! Marmer en goud kunnen prima in ieder interieur worden gebruikt om net een luxere uitstraling te creëren. Bij al die opvallende materialen, kleuren en prints zien we veel licht houten vloeren en meubels van natuurlijke materialen.

 

Veel plezier met de woontrends van 2019!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .