. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7 tips voor het perfecte tuinfeest

 

 

Feestjes zijn natuurlijk altijd leuk, maar een tuinfeest staat bij ons toch wel met stip bovenaan. Er is gewoon iets magisch aan met zijn allen buiten zijn, goede muziek, het zonnetje aan de hemel en een verfrissend drankje in je hand. Je hebt dus eigenlijk helemaal niet veel nodig, zelfs geen bijzondere reden om het feestje te geven. Nodig je beste vrienden of familie uit voor een gezellige middag of avond, gewoon omdat het kan! Hieronder vind je 7 tips om het meest onvergetelijke tuinfeest te organiseren.

 

1. Versiering op je tuinfeest

Je kunt het feest zo uitgebreid of eenvoudig houden als je zelf wilt. Een beetje versiering staat wel altijd gezellig en je hoeft het niet ingewikkeld te maken! Hang bijvoorbeeld een slinger of vlaggetjes in een boom of aan de schutting. Voor wat extra feestelijkheid, kun je nog wat ballonnen toevoegen. Zet wat flessen neer met bloemen of een waxinelichtje en je feest kan beginnen!

 

2. Keep it cool: zorg voor schaduw

Hoe lekker de zon ook is, een beetje schaduw voor wat verkoeling op zijn tijd is ook niet verkeerd. Zet wat parasols in de tuin, span een schaduwdoek of kies voor een partytent als daar ruimte voor is. Dan ben je meteen ook beschermd tegen een spontane zomerse regenbui. Organiseer je een tuinfeest voor kinderen? Dan zijn waterballonnen en andere waterspelletjes het toverwoord!

 

Mooie grote zwevende parasol met houten standaard.Creëer schaduw waar u dat wil met dit hoogwaardige HDPE zonnescherm. Het is het ideale zonnescherm voor buiten, in de tuin, op het terras of balkon, en het is natuurlijk ook ideaal om mee te nemen naar de camping.Onze feesttent biedt een geweldige plek om je familie en vrienden te vermaken tijdens allerlei soorten tuinfeesten en samenkomsten.

 

3. Heerlijke hapjes en drankjes

Een tuinfeest is niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes. Kies voor simpele recepten met kleine gerechtjes of salades, die je op een tafel kunt uitstallen. Een andere optie is te gaan barbecueën. Houd dan wel rekening met vegetariërs en zoek van te voren wat lekkere recepten op. Om te voorkomen dat je twee dagen bezig bent met de afwas, zijn papieren bordjes en bekers ideaal. Een laatste tip is ervoor zorgen dat je drank koel blijft! Als je koelkast dichtbij is, kun je natuurlijk daar alles inzetten. Heb je geen zin om steeds naar binnen te lopen? Vul dan een emmer of bak met ijsklontjes en leg daar je flessen drinken in.

 

Deze robuuste BBQ bestaat uit 1 ruime rookkamer en een robuuste vuurhaard. U kunt de barbecue gebruiken om vlees, vis en groenten te grillen en te roken. Deze koelbar van Keter is zowel een trendy cocktailtafel als een handige koeler voor barbecues en andere buitenfeestjes.

4. Snoeien en snijden

Voordat je tuinfeest van start gaat, moet je tuin er natuurlijk wel een beetje toonbaar uitzien. Je gasten tussen centimeters hoog onkruid laten staan is niet zo feestelijk. Pak dus je snoeischaar, grasmaaier en ander tuingereedschap en knip, snoei en maai de boel weer netjes kort en klein.

 

5. Inspiratie voor een thema

Niet verplicht, maar wel leuk! Kies een thema en stem bijvoorbeeld de decoratie, dresscode of hapjes hierop af. Maak er bijvoorbeeld een Spaanse avond van met tapas, waaiers en Spaanse muziek. Een andere populaire en relatief eenvoudige optie is te kiezen voor een kleurenthema. Je hoeft niet al je eten met een kleurstof te bewerken, maar je kunt je wel uitleven met de decoratie en een dresscode! Een Amerikaans thema is ook een optie, met als voordeel dat je aan je gasten kunt vragen om te zorgen voor de hapjes en drank. Maak evengoed van te voren een ‘boodschappen’lijstje om te voorkomen dat iedereen hetzelfde meeneemt! 

 

6. Licht in de duisternis

Als je feestje doorgaat tot de late uurtjes, is sfeervolle verlichting op je tuinfeest onmisbaar. Hang lampionnetjes op en plaats kaarsjes en waxinelichtjes in potjes op (veilige) gezellige plekken in je tuin. Voordeel van al die kaarsjes is dat ze ook de muggen een beetje op afstand kunnen houden. Een ander idee is om de kerstverlichting vervroegd van zolder te halen en deze ook op te hangen.

 

Onze hangende kaarsenhouder heeft een romantische uitstraling die een geweldige aanvulling op je tuin, patio, terras, enz is. Hij is een ideale keuze voor een breed scala aan evenementen, waaronder bruiloften, recepties en feesten.Onze vrijstaande kaarsenhouder heeft een romantische uitstraling die een geweldige aanvulling op je tuin, patio, terras, enz is. Hij is een ideale keuze voor een breed scala aan evenementen, waaronder bruiloften, recepties en feesten.   Onze vrijstaande kaarsenhouders hebben een romantische uitstraling die een geweldige aanvulling op je tuin, patio, terras, enz is. De set is een ideale keuze voor een breed scala aan evenementen, waaronder bruiloften, recepties en feesten.

 

7. Last but not least – kies de juiste playlist

Op een (tuin)feestje mag muziek niet ontbreken. Als je hebt gekozen voor een thema, is het leuk om de muziek daarop af te stemmen. Anders doet elke zomerse playlist het goed tijdens jouw tuinfeest. Let erop dat je de muziek vooral ’s avonds niet te hard zet als je omringt word door buren. Of nodig ze gewoon gezellig uit!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .