. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Buiten smaakt alles beter

 

 

Op het moment dat we deze blog schrijven is het weersvooruitzicht voor het weekend méér dan fantastisch. De eerste keer dit jaar dat de temperatuur weer boven de 20 graden uit gaat komen! Mensen houden zich weer bezig met ‘waar ga jij op het terras zitten’, ‘bij wie wordt de eerste barbecue van het jaar georganiseerd’ en ‘is het al korte broeken/rokjesdag’. Wij verheugen ons vooral op de eerste etentjes die weer buiten plaats kunnen vinden, of dat nu buiten koken in eigen tuin is of picknicken in het park, buiten smaakt alles toch net even lekkerder.

 

Lange zomeravonden aan luxe tuinmeubelen

Hoewel het nu ’s avonds nog vrij snel afkoelt, kunnen we al beginnen met uitkijken naar die lange, warme zomeravonden. Van die dagen dat je overdag lekker bent gaan zwemmen of gewoon buiten hebt gezeten en dan ’s avonds lekker buiten kunt eten aan een mooie tuinset. Deze sets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je ook met de hele familie kunt aanschuiven als je wilt. Het hele samenzijn met familie of vrienden, gecombineerd met een glas wijn of een biertje, zorgt voor die zomerse gezelligheid.

Het voordeel van buiten koken (en eten) is dat het allemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Een hele tafel vol met eten is wat we willen zien! Slinger de barbecue aan, een goed stuk vlees erop of voor de vegetariërs lekkere groenterecepten, salades, stokbrood en een lekkere kruidenboter, dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt. Wanneer je buiten genoeg ruimte hebt, kun je ook (zelf) een buitenkeuken bouwen. Dan kun je de recepten iets uitgebreider maken, terwijl je zelf lekker buiten staat. Scheelt etensluchtjes in de keuken!

 

Buiten eten in de lente?

Sommige mensen vragen zich wellicht af of het niet te optimistisch is om nu al te roepen dat het tijd is voor de eerste barbecue. Ons antwoord is echter: nee! Met een paar aanpassingen kun je ook nu heel goed buiten koken. Zorg voor wat plaids en een terrasverwarmer voor als het begint af te koelen. Wil je het echt gezellig maken dan zijn vuurkorven een goede keuze. Naast dat ze functioneel zijn, zorgen ze meteen voor een gezellige sfeer. Een andere oplossing als je dit weekend toch heel graag buiten wilt eten is picknicken. Pak een mand in met lekkere gerechtjes en een picknickdeken, check of je ook een barbecue mag meenemen het park, drankje erbij en genieten maar! Eén tip – check van te voren nog even het weerbericht want in ook al wordt er gezegd dat de zon blijft schijnen, in Nederland kan alles…

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .