. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vier tips tegen hooikoorts

 

 

Het water gutst uit je ogen en je moet om de haverklap niezen. Dan weet je het: je hebt hooikoorts. Terwijl planten, bomen en grassen vrolijk hun best doen zich voort te planten, ben jij alles behalve aantrekkelijk met je roodomrande ogen en je loopneus. Tijd voor een plan de campagne! Wij geven je graag een aantal tips om het hooikoortsseizoen enigszins schappelijk door te komen!

 

Tip 1: bestraat je tuin (en die van de buren)

In plaats van een tuin vol mooie bloemen en heerlijk geurende kruiden, kun je ervoor kiezen je tuin te bestraten met plastic of houten vlonders. Vervolgens decoreer je de tuin met steenkorven, want die hebben van nature niet de neiging zich via pollen in de lucht te vermeerderen. Gooi af en toe een steen op zo’n niesopwekkende paardenbloem. Het helpt niet tegen de hooikoorts, maar het lucht wel op.

 

Tip 2: kunstplanten

Een volledig stenen omgeving is dan misschien bevorderlijk voor je luchtwegen, maar niet erg gezellig. Wil je toch wat groen in de tuin, kies dan voor kunstplanten in alle soorten en maten. Je kunt er een heel oerwoud mee bouwen. Zet er voor de lol wat pluchen oerwoudbewoners in (als je niet ook nog de pech hebt allergisch te zijn voor huisstofmijt). Maar kijk wel uit dat je niet struikelt over Trudi het knuffeleverzwijn dat het laatst overgebleven stukje tuinaarde omwroet!

 

Tip 3: kunstgras

Nee, je hoeft geen begenadigd hockeyer te zijn of in een stacaravan te wonen om kunstgras te mogen gebruiken. Kunstgras is er tegenwoordig in alle soorten en maten en oogt steeds vaker als een prachtig onderhouden gazon. Hier heb je echter je geen nagelknippertje of een voordeelverpakking tissues voor nodig. Vaarwel snottebel!

 

Tip 4: snorkels

Laten we wel wezen, een hooikoortshoofd ziet er niet aantrekkelijk uit. Verberg het daarom in een snorkel. Bijkomend voordeel is dat je met een snorkel op je kop, waarschijnlijk ook een stúk minder pollen inademt en al die graszaden ketsen mooi af op het glas voor je ogen. Dan sla je toch meteen twee vliegen in één klap?

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .