. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tuinieren in de zomer

 

 

Bloemen en planten bloeien, vlinders en andere insecten vliegen in het rond - het is voor iedereen die van tuinieren houdt de perfecte tijd om zoveel mogelijk buiten te zijn. Er gaat niets boven  genieten van de zomerzon op je loungeset, met uitzicht op je tuin of met het uitzicht van je balkon. In deze blog lichten we een paar van onze favoriete buitenproducten toe, zoals kassen, schuurtjes, gereedschap en mooie plantenbakken.

 

Kassen

Een kas is een van de meest populaire producten onder tuinliefhebbers. Hiermee kan je je eigen gewassen en planten kweken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de weersomstandigheden of over insecten en dieren die je planten opeten. Tuinkassen van vidaXL hebben een stevige en onderhoudsvrije aluminium constructie. Het gootsysteem ondersteunt de waterafvoer en een extra sterk dak zorgt voor ventilatie en bescherming tegen direct zonlicht.

Het opzetten van een kas is niet zoveel werk als je zou denken. Ze zijn eenvoudig op te bouwen en kunnen gemakkelijk worden verplaatst in je tuin. Je kunt het hele jaar door je eigen groenten en andere planten telen, dus een kas is de investering waard.

 

  

 

Tuinhuisjes

Een tuinhuis is de perfecte plek om je tuinspullen, gereedschap en kussens te bewaren. Al je tuin-musthaves berg je gemakkelijk op één plek op. Bedenk voordat je een berging koopt wat je wilt opbergen en hoeveel ruimte je in je tuin hebt. Als een schuur te groot is, is een tuinkast misschien een betere oplossing voor je tuin.

 

  

 

Tuingereedschap

Om je planten en gazon te onderhouden, is het belangrijk om wat onmisbaar tuingereedschap te hebben. Het juiste gereedschap maakt echt een verschil voor de groei van je planten en hoe vermoeiend tuinieren voor je is. Om je tuin in perfecte staat te houden, moet je beschikken over een basisuitrusting, zoals een kruiwagen, gieter, schop, hark en tuinscharen, en vergeet een goed paar tuinhandschoenen niet! Denk ook aan elektrisch tuingereedschap, zoals een grasmaaier, bladblazer, onkruid- en heggenscharen en kantenmaaier. Welke gereedschappen je precies nodig hebt, hangt af van het soort werk dat je wilt doen.

 

Potten & plantenbakken

Een van de redenen dat we zo van de zomer genieten, zijn alle groene planten en bloeiende bloemen. Kies mooie bloempotten of plantenbakken die passen bij de stijl van je tuin. Er is keuze uit verschillende materialen, zoals hazelaar- of teakhout voor een natuurlijkere uitstraling of staal, wat perfect in een modernere tuin past.

Planten en bloemen in plantenbakken zijn gemakkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat je elk jaar nieuwe grond toevoegt en regelmatig water geeft. Als de plantenbak kleiner is, controleer dan vaker of je planten water nodig hebben.

 

Dit verhoogde tuinbed is erg duurzaam en mooi gemaakt. Hij is diep en wijd genoeg voor een grote hoeveelheid grond en geeft genoeg ruimte voor planten, groenten, kruiden en bloemen. Dankzij het simpele rechthoekige ontwerp zal het een stijlvolle toevoeging zijn aan uw balkon, tuin en patio. Hij is gemaakt van gegalvaniseerd staal en uitgerust met interne steunbeugels, wat hem stevig en duurzaam maakt. De rand van de plantenbak heeft een gevouwen rand zodat er geen scherpe randen zijn.

 

Geniet in je eigen tuin van de zomer

De planten in je tuin of op je balkon in perfecte staat houden is niet altijd een gemakkelijke taak. We zijn ervan overtuigd dat hoogwaardige apparatuur je leven een stuk gemakkelijker maken. Ze maken van een tijdrovende en arbeidsintensieve klus een leuke en creatieve klus. We hopen dat je deze zomer een geweldige tijd hebt in je tuin of op je balkon!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .