. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tuintrends voor de lente van 2021

 

 

De winter is nog niet officieel voorbij, maar wij kijken al voorzichtig uit naar de lente. De tijd dat de eerste bloemen zich voorzichtig weer laten zien en hier en daar al een knopje aan een plant verschijnt. In deze blog geven we je tips om je tuin lenteklaar te maken en delen we de laatste trends van 2021!

 

Ruim op voordat je begint met iets nieuws

Voordat je begint met het zaaien van nieuwe bloemen en planten, is het belangrijk dat je eerst de ondergrond voorbereid. Haal onkruid weg en verwijder bladeren van het gazon, de paden en uit de vijver. Laat de bladeren in borders en tussen planten nog even liggen. Deze vormen een isolerende laag voor planten en dieren. Let wel op dat de laag niet té dik wordt. Wanneer de tuin is opgeruimd, kun je vanaf maart beginnen met het snoeien van onder andere fruitbomen. Heggen kun je beter snoeien vanaf april.

In maart is het ook tijd om je gazon klaar te maken voor de lente en zomer. Begin met het verticuteren van het gras. Hiermee verwijder je mos en dood gras, waardoor er meer lucht bij het gazon komt. Zaai na het verticuteren graszaad op kale plekken in het gazon en zorg voor goede voeding (bemesting). Sproei regelmatig het gazon bij hoge temperaturen in de lente, omdat het pas gezaaide gras water nodig heeft om te groeien.

Wanneer de bladeren zijn opgeruimd, er geen onkruid meer te vinden is en het gazon is verzorgd, is het tijd om te beginnen met zaaien en planten! Kies voor bloembakken, potten of borders waar je de planten in gaat zaaien. Kies bijvoorbeeld voor narcissen, viooltjes of hyacinten voor wat kleur in je tuin. Plant naast bloemen ook wat groene planten. Er zijn verschillende planten die ook in de winter groen blijven, zoals de buxus of klimop. Twee vliegen in één klap dus!

 

vidaXL Rosenbogen mit Pflanzkübeln 180 x 40 x 205 cm vidaXL Plantenbak verhoogd 200x50x50 cm acaciahout vidaXL Plantenbak met klimrek 70x30x135 cm

 

Terras klaarmaken voor zonnige dagen

Begin februari hoef je nog niet meteen je hele tuinset naar buiten te slepen. Als je genoeg plek hebt in een schuurt of garage, kun je vast beginnen met het schoonmaken van je houten meubelen. Meng een gelijke hoeveelheid water met schoonmaakazijn en gebruik een borstel om groene aanslag te verwijderen. Hetzelfde schoonmaakmiddel kan worden gebruikt voor tegels met groene aanslag. Rattan, wicker en textileen tuinmeubelen kunnen worden gereinigd met een speciale tuinmeubelreiniger. Wanneer de zon zich straks echt laat zien, kun je heerlijk buiten zitten op een schoon terras! In de lente kan het nog steeds flink regenen en koud worden. Bescherm je tuinmeubelen daarom met een hoes en berg ze zo nodig binnen op.

Het nieuwe jaar is gevuld met trends! Al een paar jaar is de buitenruimte echt een verlengstuk van je interieur. Accessoires, salontafels en comfortabele stoelen om in te relaxen zijn de musthaves van 2021! Ook zien we veel nieuwe materiaalcombinaties zoals aluminium of staal gecombineerd met hout (SKU 3053386) en rattan met massief hout (46343). Parasols met een houten voet zijn ook dit jaar populair (44514). Om het buiten loungen nog comfortabeler te maken, zijn een andere tuinmeubeltrend van 2021 de salontafels voor buiten (44734, 48979, 46068).

 

vidaXL 5-delige Tuinset massief teakhout en roestvrij staal     vidaXL 5-tlg. Garten-Essgruppe Poly Rattan Schwarz und Braun   vidaXL Salontafel 45x45x45 cm massief teakhout

 

Zijn je tuinmeubelen toe aan vervanging? Dan is dit de ideale periode om op zoek te gaan naar iets nieuws. Bij vidaXL vind je diverse leuke aanbiedingen op loungesets, bankjes, tuintafels en -stoelen, tuinbogen, barbecues, speelhuisjes, speeltoestellen en hekwerken.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .