. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Groen in huis

 

 

Of je je huis nu omtovert tot een echte urban jungle of kiest voor een behang met palmbladeren en een donkergroene kleur op de muur – groen is voor elk interieur een goed idee! We associëren de kleur groen met rust, balans, veiligheid en niet te vergeten de natuur. Met andere woorden de ideale kleur voor je interieur. Wil jij weten hoe je het beste groen in huis kunt toepassen? Lees dan snel verder!

 

Voor wie moeite heeft een cactus in leven te houden

Eindigt groen in huis voor jou vaak in een hoopje verlepte, bruine bladeren? Niet getreurd, ook jij kan groen in huis halen. Experimenteer bijvoorbeeld met een donkergroene kleur op de muur. Donkergroen kan perfect worden gecombineerd met donker hout, gouden accessoires en industriële meubels. Naast de kleur groen, is ook de tropische trend helemaal in. Kies voor een behang met (palm)bladeren, meubels van bamboe, hier en daar een ananas en kussentjes met een tropische print.

Wil je toch graag wat planten in huis, neem dan geen risico’s en kies voor kunstplanten. Er zijn verschillende soorten bloemen en planten te verkrijgen die niet van echt te onderscheiden zijn. Voor wie zich toch aan een echte plant wil wagen, is een luchtplant (epifyt) of de oude vertrouwde cactus de perfecte groene aanvulling in je interieur. Deze planten hebben niets anders nodig dan elke dag wat aandacht, licht en af en toe een beetje water. Verder is een mooi bloemetje ook een optie. Je geeft ze water en wat plantenvoeding en je hebt er geen omkijken meer naar tot ze aan vervanging toe zijn. Vergeet niet tussendoor nog een keer het water te controleren!

 

 

Voor wie gemiddeld groene vingers heeft

Wanneer je geen behoefte hebt aan een complete jungle door je hele huis, kun je kiezen om alleen wat groen in de woonkamer toe te voegen. Zo vergeet je in ieder geval ook geen planten water te geven die verstopt staan op je slaapkamer of op kantoor. Zet de planten in groepjes bij elkaar, dat staat lekker georganiseerd en het maakt het water geven van de planten ook een stuk makkelijker. Heb je niet zoveel plek voor allemaal potten op de grond, dan zijn hangende planten ook ideaal. Ze nemen weinig plek in beslag, maar zorgen toch voor meer groen!

 

 

Voor wie graag zijn eigen urban jungle wil

Zit het zorgen voor planten in je systeem en zijn bruine bladeren iets waar je echt verdrietig van kunt worden? Dan zijn de onderstaande tips perfect voor jou!

De echte pro deinst niet terug voor een complete plantenmuur. Deze living wall ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor flink meer zuurstof in huis. Daarnaast is het ook de perfecte isolatie. Kies voor planten die veel of weinig onderhoud nodig hebben, afhankelijk van hoeveel tijd jij in je groene muur wilt steken. Bevestig de plantenpotten op een rek en zorg dat het stevig vast staat. Zorg dat de planten elkaar zoveel mogelijk overlappen, zodat de constructie verborgen blijft.

Een andere tip voor onze plantenpro’s is de minitatuurtuin. Deze kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken. De tuintjes zitten vaak in een grote glazen kom (denk aan een vissenkom) of onder een stolp. Deze kleine landschapjes hebben voldoende water, licht en aandacht nodig. 

Met een plantenmuur en voldoende planten in de rest van je interieur, maak je in een handomdraai je eigen urban jungle. Meer weten? Lees onze blog over wonen in een urban jungle!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .