. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Zonder muggen de zomer door

 

 

De zomer is fantastisch, daar kunnen we het – hoop ik – allemaal wel over eens zijn. Lekker genieten van het mooie weer in je luie stoel in de achtertuin, barbecueën met vrienden, een festivalletje (of twee, of drie) meepakken, of gewoon heerlijk een koud drankje doen op het terras. What’s not to like?

Nou. Afgelopen weekend was prachtig zomers, en alles was he-le-maal fantastisch. Na een avondje genieten, gezelligheid en gerstewijn (da’s gewoon bier, maar dit klinkt leuker) lag ik in bed. En toen hoorde ik er weer een. Ik had het geluid al zo lang niet gehoord, dat het ondertussen niks meer was dan een vervelende herinnering. Maar helaas, niets bleek minder waar, het enige nadeel van de zomer was mijn huis weer binnengeslopen: de mug.

 

Muggen bestrijden – hoe doe ik dat?

Naarstig zocht ik naar een oplossing voor dit probleem, want zoals iedereen weet, zodra je het licht aandoet is de mug verdwenen, doe je het licht weer uit, zit hij meteen weer in je oor. Ik besloot deze nacht maar te trotseren, en in de ochtend een battle plan op te stellen, want ik zou toch zeker niet mijn zomer laten verzieken door zo’n klein vervelend rotbeest. In de ochtend bleek mijn nachtmerrie werkelijkheid, de muggenbulten zaten werkelijk waar overal en van mijn vrolijke zomerstemming was weinig meer over.

Na wat onderzoek bleek dat de meeste anti-muggen stekkers niet zo heel goed werken en dat citronella erg lekker ruikt, maar verder ook niet zo heel veel meer doet dan dat. Dan maar op zoek naar een andere oplossing, want de hele zomer mijn deuren en ramen dicht houden? Dacht het niet. Na nog wat langer nadenken had ik het bedacht, als de stekkers en de citronella niet werken, dan leek me een fysieke barrière wel een handige oplossing.

 

Drastische maatregelen – bouw een anti-muggen fort

Een gordijn tegen muggen, dat leek me wel wat, zo kan ik nog steeds de deur open zetten, maar is er minder kans dat die vervelende beesten naar binnen komen. Toch, om mezelf voor eens en voor altijd te beschermen tegen de muggen had ik nog wat zwaarder geschut nodig. Een grote klamboe voor om mijn bed heen – een uitSTEEKend plan. Behalve dat het beschermt tegen die akelige beesten, zorgt een klamboe ook nog een beetje voor een exotische sfeer in de slaapkamer. Als laatste dan nog een raamhor, en de kamer is succesvol getransformeerd tot een muggenbestendig fort. Laat ze maar komen!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .