. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tips voor een knusse herfsttuin

 

 

Met de zomer die de deur achter zich dichttrekt, staat de herfst weer op de stoep! Ben jij nog niet klaar voor spontane regenbuien, herfststormen en kale bomen? Dan laten wij je in deze blog zien dat de herfst ook zijn charme heeft en echt niet alleen maar draait om paraplu’s, verwaaide kapsels en je vooral binnen opsluiten. Voor de natuur is de herfst juist een van de mooiste seizoenen. Bomen, struiken en planten veranderen langzaam van kleur, dieren maken zich klaar voor de winter en het zonnetje laat zich ook in oktober en november heus nog wel eens zien. Wil jij ook een knusse herfsttuin maken? Lees dan hier onze tips!

 

Alles draait om kleur!

Er iets niets dat meer herfst uitstraalt dan kleuren. Wanneer iemand het heeft over 'herfstkleuren' in de natuur of in het interieur, vorm je je hier waarschijnlijk meteen een beeld bij. In de herfst krijgen de bladeren van bomen, struiken en planten verschillende tinten geel, rood en oranje en bruin. Er zijn bepaalde bomen en struiken die bekend staan om hun mooie kleurveranderingen, zoals verschillende esdoornsoorten, berken en beuken. Wat betreft planten zit je in de herfst goed met siergrassen, herfstasters en hortensia’s, die je voor een nog kleurrijker effect in gekleurde potten kunt plaatsen. Zo kun je ook in de herfst terwijl je van de laatste zonnestralen profiteert, van je mooie tuin genieten.

 

Warmte in je herfsttuin

Als je ’s avonds wat langer buiten wilt zitten in je herfsttuin, is wat extra warmte geen overbodige luxe. Een vuurkorf of tuinhaard zorgt voor warmte én gezelligheid. Haal er een zak marshmallows bij en je romantische avond is compleet. Naast een echt vuurtje stoken, kun je ook kiezen voor een terrasverwarmer. Ook deze warmtebronnen stralen een gezellige sfeer uit en kunnen eenvoudig worden verplaatst naar waar je ze nodig hebt.

 

Knus bij elkaar zitten

In elke tuin is een knus zitje onmisbaar, welk seizoen het ook is. In de herfst kun je de boel nog wat extra aankleden, zodat je hier wanneer het frisser wordt nog steeds kunt genieten van je mooie tuin. Wanneer je terras vrij open is, kun je bijvoorbeeld met wat verplaatsbare bloembakken zorgen voor wat extra beschutting. Heb je een loungeset in je tuin, dan is de herfst het ideale seizoen om het geheel aan te kleden met wat kussens en/of een plaid die geschikt zijn voor buiten. Daarnaast zien we dit seizoen weer veel buitenkleden met een leuk patroon. Zorg dat het buiten net zo gezellig is als binnen!

 

Herfsttuin voor dieren

Je kunt je herfsttuin eenvoudig aantrekkelijk maken voor bijvoorbeeld vogels, egels en insecten. Wanneer je op je terras aan het genieten bent van de herfstzon, is het nog leuker als er vogeltjes af en aan vliegen en je misschien zelfs een egel voorbij ziet lopen. Voor dieren hoeft je herfsttuin niet opgeruimd en netjes te zijn. Kleine dieren houden over het algemeen van wat rommel, met gevallen blaadjes, omgekeerde potten en vijvers. Hang nestkastjes op en plaats een insectenhotel om je tuin in de herfst nog aantrekkelijker te maken voor beestjes.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .