. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 budget tips om je huis er stijlvol uit te laten zien

 

 

Wie zegt dat een stijlvol interieur veel geld moet kosten? Met een beetje creativiteit en de juiste combinatie van betaalbare meubels en accessoires geef je je woonkamer een volledige make-over zonder een fortuin uit te hoeven geven. In deze blog vind je onze tips om het meeste uit je budget te halen!

 

Tip 1: kijk verder dan de basis

Als je een klein budget hebt, moet je je vaak op basisitems concentreren, zoals een goede bank of eettafel. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare mogelijkheden om iets extra's aan je woonkamer toe te voegen. Ga bijvoorbeeld voor een poef of open boekenkast. De poef kan ook gebruikt worden als tafeltje als je er een dienblad op zet en de boekenkast is de perfecte plek om naast je boeken een paar accessoires of een fotolijstje neer te zetten. In plaats van een grote salontafel kan je kiezen voor een kleiner tafeltje die je ook als bijzettafel naast je bank kan plaatsen.

 

 

Tip 2: focus op accessoires

Het zit hem in de details! Soms worden accessoires vergeten bij het plannen van een make-over, terwijl deze juist het betaalbare maar belangrijke puntje op de i zijn. Zo zijn jute mandjes en vloerkleden mooie, natuurlijke woonaccessoires die perfect passen bij de Scandinavische, landelijke en bohemian interieurstijl.

Maak van de kamer één geheel door een groot kunstwerk of een grote spiegel aan de muur te hangen. Hierdoor laat je de kamer er ook groter uitzien.

Een wandklok kan, naast de blikvanger van je woonkamer, ook functioneel zijn. Ga voor een opvallende klok die de aandacht trekt door zijn ongewone vorm of stijl.

 

  

 

Tip 3: warme stoffen voor wat gezelligheid

Poefjes, vloerkleden en kussens! Ze zijn een gemakkelijke en betaalbare manier om je kamer er gastvrijer uit te laten zien en van je huis een thuis te maken. Een vloerkleed kan worden gebruikt als blikvanger of als neutraal onderdeel van je interieur dat past bij elke stijl, zowel nu als in de toekomst.

 

Tip 4: zoek de budgetversies van duurdere meubelen

Heb je je favoriete bank, eettafel of fauteuil gevonden, maar ligt de prijs hiervan ver boven je budget? Bekijk alternatieven die net zo mooi zijn maar lager geprijsd zijn.

 

  

 

Tip 5: pak een kwast en ga schilderen

Een goedkope manier om je kamer een make-over te geven is om de muren, deuren of deur- en raamkozijnen een ander kleurtje te geven. Voeg een paar nieuwe accessoires, kleine meubelen, zoals een salontafel of voetenbankje, en een kleed toe en je hebt je woonkamer een prachtige en betaalbare make-over gegeven.

 

Een budget hoeft je niet te beperken!

Het hebben van een budget betekent niet dat je van je plannen af hoeft te wijken. Met betaalbare, multifunctionele meubelen en woonaccessoires maak je je woonkamer stijlvol en gezellig. Wees creatief en laat een beperkt budget je designwensen niet limiteren!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .