. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 tips om de herfst in huis te halen

 

 

De zomer is alweer een paar weken ingewisseld voor de herfst, ook al merken we dat gelukkig nog niet altijd. Wanneer het straks echt gedaan is met de warme nazomerdagen, is het tijd om je huis weer herfstproof te maken. In deze blog lees je een aantal tips met inspiratie om je woonkamer eenvoudig een knusse herfstlook te geven!

 

Tip 1: Kleuren maken de herfst

De veranderende kleuren van de natuur zijn typerend voor de herfst. Bladeren die groen, geel en roodbruin kleuren, worden ook vaak met elkaar gecombineerd in een interieur. Deze warme tinten toveren je huis van fris en zomers meteen om naar warm en herfstig. Kies voor okergeel, oranje-, rood- en groentinten en combineer de kleuren met elkaar of gebruik ze als accenten in een anders rustig en neutraal interieur. Laat die herfst maar komen!

 

          vidaXL Eetkamerstoel stof wijnrood

 

Tip 2: Maak je interieur zacht en knuffelbaar

Niets zo fijn als tijdens een frisse herfstdag weg te kruipen op de bank met een boek of een goede serie. Door te kiezen voor zachte materialen, geef je je interieur een warme uitstraling die perfect past bij de herfst. Dit is ook een eenvoudige manier om wat herfstkleuren aan je interieur toe te voegen. Wissel de hoezen van je sierkussens op de bank, gooi er een mooie plaid overheen en klaar ben je!

 

vidaXL Kussenhoezen 4 stuks linnen look groen 80x80 cm   Dutch Decor Sierkussen Lena 45x45 Cm Bordeaux   Dutch Decor Sierkussen Velvet 70x70 cm oker

 

Tip 3: Geurkaarsen

Haal de herfst in huis door voor geurkaarsen te kiezen met warme geuren, zoals pompoen, kaneel, appel of vanille. In combinatie met het herfstige kleurenpalet is je interieur al bijna klaar voor het nieuwe seizoen!

 

Tip 4: Warm bij het haardvuur 

Met een haard in huis creëer je letterlijk en figuurlijk warmte in je interieur. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten haarden, zoals een sfeerhaard die gebruik maakt van bio-ethanol, een pelletkachel of een klassieke houtkachel.

 

Tip 5: Maak je eigen herfstdecoratie

Tijdens een boswandeling in de herfst vind je genoeg mooie dingen die je in je interieur kunt gebruiken om de herfst letterlijk in huis te halen. Denk aan gekleurde bladeren die je kunt drogen en spuiten met verf om er vervolgens een slinger van te maken. Vergeet ook de pompoen niet – de ultieme herfstdecoratie! Hol hem uit en kerf er mooie figuren in of laat hem heel en gebruik hem als plantenbakje. Ideaal om te gebruiken in verschillende soorten decoratie zijn dennenappels. Spuit ze in een mooie kleur of gebruik ze gewoon zo. Je kunt ze verwerken in een mooie herfstkrans of op een schaal met wat waxinelichtjes neerzetten. Gegarandeerd succes!

 

Fijne herfst!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .