. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Classic meets modern!

 

 

Een woonstijl die altijd mooi zal blijven is klassiek. Denk je bij een klassiek interieur aan de bruine, eikenhouten inrichting van je opa en oma? Dan kunnen wij je vertellen dat klassiek iets heel anders is dan ouderwets :). Klassiek staat voor elegantie, symmetrie, prachtige details en een luxe uitstraling. Vind je een volledig klassiek interieur een beetje te veel van het goede, dan kun je gemakkelijk wat moderne elementen, vormen, kleuren en materialen toevoegen! In deze blog lees je onze tips.

 

Een vleugje modern in een klassiek huis

Ben jij de trotste eigenaar van een stijlvolle woning uit de jaren dertig of een klassiek herenhuis? Dan is het toepassen van een klassiek interieur een fluitje van een cent. Met een beetje geluk zijn er nog verschillende oude elementen in het huis te zien zoals tussendeuren, glas in lood en bijzondere originele vloeren. Versterk het klassieke gevoel door te kiezen voor warme, diepe kleuren zoals aubergine, donkergroen of -blauw. Hang een opvallende kroonluchter aan het plafond en de klassieke toon is gezet! We willen in deze blog echter laten zien dat je met een klassiek huis niet per se hoeft te kiezen voor een interieur in dezelfde stijl. Met een paar aanpassingen heb je een mooie mix van stijlen!

Doordat de moderne stijl een echte tegenhanger is van klassiek, heb je maar een paar elementen nodig om een bijzonder effect te creëren. Moderne meubels staan bekend om rechte lijnen, neutrale kleuren en strakke vormen en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een moderne salontafel en een klassieke Chesterfield bank. Hoogglans is daarnaast ook een typische afwerking in een modern interieur. Wanneer je kiest voor items met een hoogglans afwerking in combinatie met een ruw houten vloer, creëer je de perfecte balans! Ga daarnaast niet voor te veel zware kleuren, maar houd het geheel licht en fris. Beige, wit en grijstinten zijn bijvoorbeeld erg geschikt. Kies voor moderne accessores in goud of koper als accentkleur.

 

          

 

          

  

Modern huis met klassieke elementen

Vaak denken mensen dat een modern huis koel of zonder karakter is. Dat kan misschien gezegd worden over de buitenkant, maar je interieur kun je zo warm en gezellig maken als je zelf wil! Ga voor kleuren als donkergroen, okergeel en misschien zelfs wat zwart. Wissel klassieke materialen als donker hout en fluweel af met hoogglans en metaal.

Een meubelstuk dat met recht het label klassiek verdient is de Chesterfield bank. Dit van oorsprong Engelse ontwerp is herkenbaar aan de gecapitonneerde rugleuning en zitting en is voorzien van spijkertjes aan de voorkant onder andere bij de armleuning. Hang een grote kroonluchter op en je moderne interieur ontmoet meteen klassiek! Houd je van groots en opvallend? Kies dan voor een statementbehang op één of zelfs alle wanden als je kamer groot genoeg is. Combineer het behang met moderne meubels in neutrale kleuren. Beperk het aantal accessoires om een rustig geheel te creëren.

 

       

 

          

 

Geïnteresseerd in de klassieke stijl? Bekijk ons klassieke assortiment hier. Juist op zoek naar moderne meubels? Bekijk dan deze pagina.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .