. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Colour blocking in 2019

 

 

Okergeel, donkerblauw, feloranje, bordeauxrood, knalroze… Krijg jij het Spaans benauwd bij het zien van deze kleuren of begint het juist te kriebelen en kun je niet wachten om je inspiratie de vrije loop te laten? Voor de mensen die al bijna bij de verfwinkel op de stoep staan: lees snel verder! In deze blog lees je namelijk alles over colour blocking. Deze interieurtrend wordt in 2019 nog steeds veel gezien in verschillende vormen. Colour blocking is er voor de echte daredevils, maar ook voor mensen die wel van kleur houden, maar toch de voorkeur geven aan een iets subtielere variant. Naast veel kleur draait colour blocking ook om strakke lijnen, geometrische vormen en vrolijke accessoires. Lees snel verder hoe jij je huis kunt omtoveren tot een oase van kleur.

 

Colour blocking – waar moet je beginnen?

Net als veel andere interieurtrends komt ook colour blocking vanaf de catwalk naar onze woonkamers overgewaaid. In de modewereld worden al langer felle kleuren met elkaar gecombineerd in één kledingstuk of door twee felgekleurde items bij elkaar te dragen. In je interieur kun je eigenlijk op dezelfde manier te werk gaan. Word jij intens gelukkig van kleur om je heen en kun je niet wachten om die saaie witte muren eindelijk een makeover te geven? Dan kun je met colour blocking helemaal uitleven.

Deze interieurtrend heeft wat lef nodig, maar dan heb je ook wat. Begin met bepalen welke kleuren je wilt gebruiken. Colour blocking houdt in ‘het combineren van contrasterende kleuren’, het liefst meer dan twee. Wil je weten welke kleuren contrasterend zijn? Bekijk dan het kleurenwiel in deze blog. Alles is mogelijk, als er maar kleur is :)

 

Ga helemaal los met kleur

Tijd om te schilderen! Bij colour blocking wordt er vaak voor gekozen om alle muren één kleur te geven. Je kunt er ook voor kiezen om twee kleuren op één muur te combineren. Breng bijvoorbeeld een cirkel of een geometrisch patroon of een andere vorm op de muur aan. Natuurlijk hoeven de kleuren niet allemaal even fel te zijn. Je moet wel zonder hoofdpijn op de bank kunnen zitten. Het plafond wordt daarnaast vaak vergeten als er wordt geschilderd. Colour blocking is echter de uitgelezen kans om ook je plafond te laten stralen. Schilder een deel of zelfs het hele plafond in een gezellig kleurtje.

Naast kleur op de muur, mogen ook je meubels niet achterblijven. Een paarse muur met een gele bank ertegen past perfect bij de trend. Stem daarnaast je accessoires af binnen het gekozen kleurschema.

  

Subtiel colour blocken

Schrikt het idee van muren in geel, blauw of roze je af, maar wil je toch wat kleur aanbrengen in je neutrale interieur? Dan kun je ook op een iets subtielere manier colour blocken. Kies voor één muur in een opvallende kleur, bijvoorbeeld de langste muur of de muur die het meest in het oog springt. Denk aan de wand achter de bank of waar een houten kast tegen staat.

Voordat je de verfkwasten uit de kast pakt, kun je ook beginnen met colour blocking in je meubels en accessoires. Een blauwe bank met een oranje of gele stoel gaan bijvoorbeeld perfect samen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor kleurige kussentjes, een plaid met een tof patroon of een vloerkleed dat eruit springt. Kleinere accessoires als kaarsjes, vaasjes, etc. kunnen ook helpen om wat subtiele kleuraccenten toe te voegen.

Twijfel je nog? Begin dan met colour blocking in een ruimte waar je iets minder tijd doorbrengt dan in de woonkamer. Dit kan de logeerkamer zijn, maar ook het toilet of de hal. Zo kun je alvast wennen aan alle kleurtjes!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .