. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Creëer eenvoudig je eigen industriële interieur

 

 

Stoere, ruwe materialen, veel hout en metaal, onverwachte combinaties en gebruik van grijstinten: allemaal kenmerken van industriële meubels. Deze interieurtrend is begonnen met de opkomst van lofts en bijzondere gebouwen zoals fabrieken die als woonruimte in gebruik werden genomen. Veel originele kenmerken als bakstenen muren, betonnen vloeren en grote ruimtes werden optimaal gebruikt, waardoor de basis van de stijl is geworden zoals hij is. 

 

Stoer – ruw – uniek – industrieel

Een industrieel interieur staat bekend om de sfeer die het uitstraalt. Dit wordt bereikt door gebruik van kleur, vormen en materiaal en soms zelfs de hele ruimte. Wat betreft kleur zit je bij deze stijl goed als je het zo neutraal en rustig mogelijk houdt. Zwart, wit, grijs, bruin of stoere groen- en blauwtinten zijn bijvoorbeeld een goede keuze. Wat betreft vormen zie je vaak grote meubelstukken die een echt statement maken. Je kunt ook kiezen voor een aantal subtiele industriële elementen, zoals verlichting of een enkele stoel. De items kunnen goed met andere stijlen worden gecombineerd! Materialen die in de smaak vallen bij liefhebbers van deze trend zijn leer, hout, metaal en beton.

 

 

Combineren kun je leren

Wanneer je in je interieur hebt gekozen voor een bepaalde stijl, wil dat niet zeggen dat je niet mag experimenteren met wat leuke combinaties. Het is bijvoorbeeld leuk om de stoere industriële meubels te combineren met pasteltinten of gouden accessoires. Hierdoor oogt het geheel iets zachter. Je kunt een industrieel interieur zover doortrekken als je wilt. De stijl is daarnaast ideaal voor mensen die graag rommelmarkten en tweedehandswinkels afstruinen. Hier vind je de mooiste items, die met een snelle opknapbeurt nog goed gebruikt kunnen worden.

 

Tips voor een industrieel interieur

De mooiste industriële meubels vind je in onze shop. Bekijk bijvoorbeeld onze bijzettafels van gerecycled hout. Kenmerkend voor industriële meubels is het gebruik van stoere materialen. Onze houten tafel op wielen past hier perfect bij. Het hout heeft een verweerde uitstraling, dat perfect gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld een stoere leren stoel. Een andere tip van onze experts is het gebruik van stellingkasten. Deze kasten worden oorspronkelijk gebruikt in bijvoorbeeld magazijnen, maar zijn ook erg leuk om fotolijstjes, vaasjes of andere mooie spulletjes in tentoon te stellen. Ben je op zoek naar nog meer opbergruimte, maar wil je sommige dingen liever onzichtbaar opbergen? Bekijk dan onze houten schatkisten. Ze kunnen eventueel ook als salontafel worden gebruikt. 

 

 

Laat je inspireren

De beste manier om inspiratie op te doen is door rond te kijken en een moodboard voor jezelf te maken. Zo zie je snel of de verschillende items ook daadwerkelijk bij elkaar passen. Uiteindelijk is het belangrijkst dat jij je thuis voelt en met een tevreden gevoel ’s avonds op de bank zit. Kies producten waar jij blij van wordt, niet omdat je het gevoel hebt dat ze bij de industriële stijl passen. Op die manier geef je een persoonlijk tintje aan je huis, waardoor je gasten met bewondering om zich heen zullen kijken. Word je eigen woonstylist!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .