. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Deze kersttrends mag je niet missen!

 

 

Nog 8 zondagen tot kerst! Of je nu het hele jaar door « Driving home for Christmas » zingt en niet kunt wachten totdat het december is, of je meer voelt zoals de Grinch en je liever verstopt tot 1 januari – Kerstmis komt eraan! Dat betekent dat het de hoogste tijd is dat we de kerstrends van 2019 met je delen, zodat je huis op tijd klaar is voor kerst.

 

Een Scandinavische kerst

Met deze kersttrend kan je binnen no time een gezellig, landelijk gevoel creëren. Een paar aandachtspunten:

Kleuren

De Scandinavische trend draait om lichte kleuren. Je zit altijd goed met wit, beige, grijs en pastelkleuren. Voeg wat zwart, donkergrijs of groen toe als contrast. Kies voor deze kleuren in je kerstboom, kerstversiering of woonaccessoires.

Kerstdecoratie

Licht houten kerstdecoratie is perfect voor deze stijl. Kies zachte stoffen, leer en andere natuurlijke materialen om de perfecte Scandinavische kerststijl te creëren. Als je creatief bent, kan je ook je eigen kerstdorp bouwen!

Kerstboom

Als je een Scandinavische kerst wilt, dan is een echte kerstboom een musthave. Er gaat niets boven de geur van dennennaalden!

 

Een traditionele kerst

Goud, rood en groen zijn tijdloos en maken in 2019 een echte comeback.

Kleuren

Traditionele kerstkleuren zijn groen, rood en goud.

Kerstdecoratie

De hoofdelementen van de traditionele stijl zijn de boom, de eetkamertafel, verlichting en (geur)kaarsen in rood en goud. Natuurlijke materialen en zachte stoffen horen ook bij deze stijl.

Kerstboom

De boom moet de blikvanger zijn. Dit kan zowel een echte als een kunstboom zijn, zolang je hem maar versiert met traditionele rode en gouden kerstballen.

 

Landelijke kerst

De landelijke kersttrend draait om luxe en gezelligheid! Denk aan een open haard (een echte of neppe), grote eettafels met veel decoratie, rendieren en imitatiebont.

Kleuren

Deze stijl is een beetje in lijn met de traditionele kerststijl, maar is wat minder uitbundig. In deze stijl vind je in plaats van felrood, de kleuren bordeauxrood, donkergroen, goud en natuurlijke kleuren.

Kerstdecoratie

Houten kerstdecoratie, imitatiebont, veren, takken met besjes (echt of nep) en bladeren worden vaak gebruikt in de landelijke kerststijl. 

Kerstboom

Een kerstboom in landelijke stijl heeft een luxe uitstraling. Minder is hier zeker niet meer! Zorg ervoor dat je boom bedekt is met decoratieve bladeren, veren, houten accessoires en bordeauxrode en goudkleurige kerstballen.

 

Alternatieve kerst

Als je geen fan bent van de traditionele versieringen en bomen, dan kan je kiezen voor subtielere decoraties. Deze kerstdecoraties zijn ook perfect voor als je in een klein huis of appartement woont.

Kleuren

Elke kleur kan in deze stijl! Als je in een klein appartement woont of als je een subtiele kerstlook aan je huis wilt toevoegen, gebruik dan lichtere kleuren met hier en daar wat donkere accenten.

Kerstdecoratie

Lampjes zijn erg belangrijk om thuis het kerstgevoel te creëren. Hang een lichtsnoer (klassieke kerstverlichting of andere lichtjes) aan een kast of combineer ze met andere accessoires. Als je wat kerstversiering wilt toevoegen, zoals huisjes of andere versieringen, zorg er dan voor dat je ze in groepjes bij elkaar zet. Organiseer je dit jaar het kerstdiner? Breng dan wat kerstvibes naar je huis door de tafel te versieren.

Kerstboom

Houd het eenvoudig en wees creatief! Een echte kerstboom of kunstboom is leuk maar het is nog leuker om je eigen boom van hout te maken. Tegenwoordig kan je ook verschillende, kant-en-klare, houten bomen kopen. Versier ze met een paar kerstballen of andere decoratie en voeg wat lampjes toe!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .