. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Exotisch Bohemian interieur

 

 

Nu de vakantieperiode voor de deur staat, willen we nog even een exotische interieurfavoriet met jullie delen. Onze selectie met kleurrijke meubels passen perfect in een Bohemian interieur dat staat voor veel kleur, Oosterse invloeden en uniciteit. Lees verder voor wat inspiratie om zelf ook een uniek interieur te kunnen creëren. 

 

Bohemian bonte prints

Is wit jouw lievelingskleur? Dan is een Bohemian interieur zeker niet wat je zoekt. Hier kunnen namelijk kleuren en bonte prints niet ontbreken en is wit ver te zoeken. Tinten die goed bij de Bohemian stijl passen zijn azuurblauw, rood, oranje en groen, die prima met elkaar kunnen worden gecombineerd zonder dat het een hysterische bende wordt. De kracht van een mooi samengesteld interieur ligt in een rustige basis, waar je uit kunt pakken met meubels, accessoires, een tapijt en de nodige planten. Door de verschillende kleuren en prints die je in deze stijl kunt gebruiken, krijgt je interieur als geheel een interessante uitstraling die verre van doorsnee is.

 

         

                                                   

         

 

Een interieur met een verhaal

Een woonkamer binnenlopen die zo uit de showroom van de eerste de beste meubelzaak lijkt te zijn gekopieerd, schetst meteen een beeld van de bewoner. Hetzelfde geldt voor een kleurrijk Bohemian interieur met verschillende kleurencombinaties en persoonlijke items, bijvoorbeeld verzameld tijdens vakanties of gewoon op de rommelmarkt. Juist deze zelfgekozen combinaties van nieuw met oud zorgt ervoor dat deze woonstijl in geen enkele huiskamer hetzelfde zal zijn. De Bohemian en exotische items hoeven niet in grote getalen voor te komen. De verhouding tussen een rustige ondergrond en kleurige items maakt je interieur interessant.

 

           

 

Stoffen op de bank, vloer en zelfs aan de wand

Het gebruik van stoffen in een Bohemian interieur is zeker niet stoffig! Zachte, stoffen meubels, een tapijt met print dat je zelfs aan de muur kunt hangen, kussentjes en zachte dekens en kleden kunnen als tegenhanger werken voor de verschillende vrolijke kleuren.

 

Groen in huis

Naast voldoende kleuren en materialen, is ook het nodige groen in huis onmisbaar in de Bohemian stijl. Kies voor een mooie bos (kunst)bloemen en wat ander groen, zoals een palmboom of bamboe om de exotische sfeer in huis helemaal door te trekken.

 

         

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .