. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

In de spotlight: stoere industriële stoelen

 

 

Industrieel is toch wel een van onze favoriete woonstijlen van dit moment. Hoge plafonds, grote open ruimtes en ruwe materialen. Worden we blij van! Je hoeft natuurlijk niet meteen je boeltje te pakken en een of ander fabriekspand te betrekken. De industriële look kun je ook eenvoudig in je eigen interieur toepassen. Met materialen als leer, beton of metaal en zwart-, grijs-, blauw- of groentinten ben je al een heel eind op weg, zelfs in een nieuwbouwwoning! In deze blog willen we graag een aantal van onze industriële stoelen in de spotlight zetten. Kijk hier welke stoel in jouw interieur past!

 

Industriële stoelen in betoverend blauw

Denk je aan industrieel, dan komen waarschijnlijk al snel beelden naar boven van een kale bakstenen muur, een betonnen vloer, metalen accenten en veel zwart of bruin. Wil je toch een kleuraccent toevoegen, dan kun je kiezen voor een diepblauwe industriële stoel. Blauw straalt rust uit – de perfecte tegenhanger van een robuust en industrieel interieur. De metalen poten zorgen ervoor dat de stoelen helemaal bij de stijl passen. 

 

     

 

Stijlvolle industriële stoelen van bruin leer

Sommige mensen worden er niet gelukkig van, maar leer is een van de kenmerkende materialen in een industrieel interieur. Industrieel en leer is een goede match vanwege de stoere uitstraling van het materiaal. Ga voor een industriële leren stoel, als je een subtiel accent wilt toevoegen. Industriële elementen kunnen daarnaast heel goed gecombineerd worden met stijlen zoals Scandinavisch of zelfs romantisch. Ga je all-out met ook een leren bank? Style deze dan met wat sierkussens van verschillende materialen en een plaid, om het geheel een zachtere uitstraling te geven. En het ook letterlijk warm te krijgen, want leer kan soms koud aanvoelen! 

 

     

 

Geen grijze muizen

In een industrieel interieur zie je veel wit, zwart, maar ook grijs. Denk aan een loft met een betonvloer of grijze, ruwe wanden. Je kunt (jawel) vijftig tinten grijs gebruiken om het geheel interessant te houden, maar je kunt het ook prima combineren met blauw of groen. Daarnaast zien we veel vergrijsde tinten. Deze kleuren zijn net iets minder fel en geven de ruimte een bijzondere look. 

 

     

  

Industriële barkrukken

De ideale combinatie van stijl en product moet wel de barkruk zijn. Een industriële keuken heeft vaak een bar, waar de krukken natuurlijk niet kunnen ontbreken. Kies voor een metalen variant of een barkruk met metalen poten en een houten zitting.

 

                 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .