. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Flowerpower

 

 

De lente is in zicht en een nieuwe trend verovert nu ook het interieur. Flowerpower staat op de agenda voor 2020!

Bloemen en bloempatronen zullen nooit echt uit de mode raken. Dit jaar zien we de populariteit van de bloemrijke trend weer stijgen. Deze stap in de richting van de natuur komt doordat we constant omringd zijn door de hedendaagse stedelijkheid, met zijn koude en steenachtige 'charme'. Dit zorgt ervoor dat we dichter bij de natuur willen zijn en thuis een 'oasegevoel' willen creëren. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. In deze blogpost kan je lezen wat de beste manieren zijn om deze trend in je eigen huis toe te passen.

Of je nu een vers boeket op de eettafel of een miniatuurpalm ergens in de hoek van het appartement wilt zetten, of – nog opvallender – de muren met een bloemetjesbehang wilt behangen, alles kan! De flowerpowertrend brengt oneindig veel mogelijkheden met zich mee!

In 2020 spelen kamerplanten en bloemen niet langer een bijrol in je interieur. Het zijn mooie, groene accenten in je interieur die zeker de aandacht verdienen! Kamerplanten en boeketten staan bekend om het creëren van een vrolijke en gastvrije sfeer en maken elke interieurstijl compleet. Net zoals er verschillende stijlen zijn, zijn er ook verschillende soorten planten. Er is dus voor elke stijl een perfecte plant. Geef je de voorkeur aan de koele en eenvoudige Scandinavische stijl? Dan raden we bijvoorbeeld kleine kruidenplantjes met jute pot aan om je Scandinavische design een warme uitstraling te geven. Een kleurrijk boeket op de salontafel is ideaal als je interieur lichtere kleuren heeft. De felle kleuren geven je interieur net dat beetje extra. Met name de rustieke, landelijke stijl past goed bij de flowerpowertrend. Als je geen groene vingers hebt, dan kan je kiezen voor kunstplanten die er levensecht uitzien (en ze gaan ook langer mee!).

 

Voeg wat groen aan je interieur toe met deze levensechte kunst anthurium. De anthurium is 90 cm hoog en is een geweldige keuze voor het interieur van je huis of kantoor. Voeg wat groen aan je interieur toe met deze levensechte kunst orchidee. De orchidee is 60 cm hoog en is een geweldige keuze voor het interieur van je huis of kantoor.

 

Als je de bloementrend echt naar een hoger niveau wilt tillen, ga dan voor meubelen, vloerkleden en behang bedrukt met bloemmotief. Om deze trend voor iedereen uitvoerbaar te maken en om een oubollig interieur te voorkomen, geven we je graag een paar tips.

Bloemrijk behang geeft je kamer een mooie, romantische look, maar kan de kamer ook ouderwets en rommelig laten aanvoelen. Om dit te voorkomen, raden we aan om voor een moderne bloemenprint te gaan waarbij de bloemen en planten elkaar overlappen en in vormen en grootte variëren. De kleuren hoeven niet altijd rood of roze te zijn. Ze mogen levendig en verrassend zijn; een saffierblauwe tulp is perfect. Zorg er ook voor dat je slechts één of maximaal twee muren behangt met een bloemenprint - om te voorkomen dat je huis druk en chaotisch oogt. Zelfs je meubelen mogen bloemornamenten hebben, maar plaats ze dan niet bij je bloemenmuur. Je kunt ook kiezen voor prints op kasten of tafels, voor een natuurlijke look van de meubels. Er zijn tal van manieren om flowerpower in je huis te brengen, zij het met levendig kleurrijke boeketten, met trendy groene kamerplanten, met buitengewone bloemenkunst aan je muren of met bloemrijke meubelen - laat je creativiteit de vrije loop en vergeet niet om je groene vingers te gebruiken!

 

Dit grote, mooie en prachtig gekleurde behang Botanica van Komar toont oneindig veel mooie pastel gekleurde bloemen van overal ter wereld en biedt een eenvoudige manier om je kamer op te vrolijken en een echt statement te maken.    Deze opvallende salontafel wordt het middelpunt van elke kamer en vormt een aanvulling op verschillende meubelstijlen. Hij kan worden gebruikt als bijzettafel, eindtafel of banktafeltje.     Haal de luxe van het midden van de vorige eeuw in je interieur met onze prachtige bijzetkast! Dit dressoir is uitgerust met 2 lades en 3 deuren voor voldoende opbergruimte, waardoor het een praktische en decoratieve toevoeging aan je interieur is.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .