. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Verschillende invloeden in een Bohemian interieur

 

 

De Bohemian stijl is een van de woonstijlen die komend jaar in opkomst is. In tegenstelling tot de soberdere stijlen, kun je je met Bohemian helemaal uitleven. Kleuren, patronen en bijzondere materialen staan centraal en zorgen ervoor dat je een warm interieur kunt creëren waarin je met een prettig gevoel thuis zult komen. Combineer bijvoorbeeld verschillende vloerkleden met elkaar, die door hun kleur toch bij elkaar passen. Zet een paar mooie planten bij elkaar of hang ze aan het plafond. Wat groen zorgt met een voor gezelligheid. De Bohemian stijl is daarnaast erg geschikt om je persoonlijke items mooi in tentoon te stellen. Ben je bijvoorbeeld veel op reis geweest en heb je hier mooie souvenirs verzameld? Zet deze dan bij elkaar op een wandplank of op een kastje. Zo heb je je herinneringen altijd dichtbij!

 

Persoonlijke Bohemian stijl

Een van de stijlen waar je je persoonlijkheid het best kunt uitdrukken is in de Bohemian stijl. Hier zijn invloeden terug te zien over de hele wereld. Houd je van prints? Kies dan voor een vrolijk vloerkleed, een mooie plaid en kussens in verschillende prints. Om te voorkomen dat het te druk wordt, kun je ervoor kiezen om de kussens dan wel in dezelfde tinten te houden. Een trend die we veel terugzien is het vervaagde Perzische tapijt. Deze is qua kleur net iets rustiger dan de klassieke variant.

 

Kies de juiste verlichting voor nog meer sfeer

Door te kiezen voor de juiste verlichting op de juiste plaatsen, creëer je binnen no time ook ’s avonds een gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hanglamp met glazen decoraties en een metalen frame. Door de details wordt er een bijzonder licht verspreid. Heb je tijdens een reis naar Marokko een mooie hanglamp gevonden? Perfect! Bohemian gaat helemaal over zelf gevonden stukken op een mooie vakantie of zelfs in de kringloopwinkel om de hoek.

 

Kleuren en details

Tot slot vertellen we je graag nog iets over kleuren die veel te zien zijn in een Bohemian interieur. We hebben al verklapt dat alles mag en alles kan, maar er zijn een paar tinten die extra in het oog springen. Turquoise en diverse groentinten, maar ook aubergine zien we veel. Deze kleuren kunnen goed met elkaar worden gecombineerd. Houd de basiskleur hetzelfde en ga dan helemaal los met accessoires!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .