Leuke wanddecoratie voor kinderkamers

Interieur · 31. Mei 2022

Hoe zou je de perfecte kinderkamer omschrijven? Volgens de meest populaire kinderkamerontwerpen zou deze kamer een mooie en knusse plek moeten zijn waar je kind zich comfortabel, creatief en ontspannen voelt.

De kinderkamer moet de verbeelding en creativiteit van je kind inspireren met slimme en dromerige wanddecoratie en moet daarnaast plekken hebben om te ontspannen, spelen en studeren. Als je niet weet hoe je de muren van de kamer van je kind kunt decoreren, weet dan dat je ze als blanco doeken kunt gebruiken voor een leuk en origineel ontwerp dat hun persoonlijkheid weerspiegelt.

We hebben een selectie van prachtige ideeën verzameld voor het decoreren van de kinderkamermuur om je te helpen bij het creëren van de ideale slaapkamermuurdecoratie. Van handige ideeën over muurschildering of -decoratie in de kinderkamer tot een lijst met hulpmiddelen om je op weg te helpen, we begeleiden je bij het creëren van slaapkamermuren waar je kind dol op zal zijn.

 

bybinsie (Instagram)Hoe decoreer je de muren van de kinderkamer?


We hebben je een aantal geweldige ideeën voor het ontwerpen van kinderkamermuren beloofd, maar laten we eerst kijken naar de stappen die bij dit proces zijn betrokken.

  • Haal ideeën uit de unieke persoonlijkheid van je kind. Hun favoriete films, spelletjes of sprookjesfiguren, evenals hun lievelingskleur(en), ze kunnen allemaal dienen als inspiratie voor de wanddecoratie.

  • Kijk naar de ruimte waar je mee werkt. Houd rekening met de grootte van de kamer, de hoeveelheid natuurlijk licht en alle andere praktische details, zoals de locatie van het bed en het bureau. Dit zijn belangrijke aspecten die van invloed zijn op het type kinderkamerwanddecoratie dat je kiest. Als je kind bijvoorbeeld van donkere tinten houdt, maar de kamer niet genoeg licht krijgt, kun je in plaats van één accentmuur alle muren in een lichte kleur verven en kunst in zijn of haar favoriete kleur toevoegen.

  • Maak er een leuk project van en laat je kind helpen met het ontwerp van de kinderkamermuur. Beslis samen over een thema, kies een verfkleur of wanddecoratie die jullie allebei leuk vinden en moedig kinderen aan om te helpen met hun slaapkamerontwerp.

 

isabelask (Instagram)


Kinderkamerwanddesign: muurverf, behang, of iets anders?


De beste manier om creatieve wanddecoratie voor de kinderkamer te ontwerpen, is door textuur en kindvriendelijke kleuren toe te voegen. Het installeren van 3D-wandpanelen, die diepte aan elke ruimte geven, is een manier om dit te doen. Je kunt kiezen voor geometrische panelen en experimenteren met verlichting - goed geplaatste lampen creëren een prachtig effect waarvan je kind zal genieten.

Het toevoegen van kinderbehang of fotobehang is een interessante manier om kleuren en vrolijke patronen aan de slaapkamer van je kind toe te voegen. Je kunt er een kiezen dat je kind zal prikkelen, zoals een met Disney- of Marvel-personages die de fantasiewerelden rechtstreeks naar de slaapkamer van je kind brengen!

Aan de andere kant, als je geïnteresseerd bent in het ontwerpen van een meer gepersonaliseerde ruimte, kun je kijken naar een aantal creatieve ideeën voor het verven van de kinderkamer. Een accentmuur is misschien wel de juiste manier, vooral bij het kiezen van de favoriete kleur van je kind die ook het ontwerp van het meubilair benadrukt. Om de look te voltooien, kan je prachtige kinderkamerkunst toevoegen, wat veel coole hangitems vereist.

 

nat_kowa

nat_kowa (Instagram)

 

esramakine_ (Instagram)


Creatieve kinderkamerkunst


Hebben we al gezegd dat de mogelijkheden voor het maken van fantastische kinderkamerkunst eindeloos zijn? Neem bijvoorbeeld schattige en creatieve collages. Koop een paar lijsten en hang alles op wat je kind leuk vindt, van persoonlijke foto's tot favoriete filmpersonages. Je kunt ook macramé wandhangers of andere knutseldecoraties, die je samen met je kind kunt maken, aan de muur hangen om de kamer van je kind een warmere sfeer te geven.

Je kunt zelfs enkele muurkunstwerken toevoegen, zoals uitgesneden decoraties met schattige dieren of een wereldkaart voor je kleine avonturier. Vind inspiratie in de hobby's en interesses van je kind en je zult ze dagelijks kunnen motiveren. Vergeet niet dat je altijd de kamer van je kind met muurstickers kunt decoreren. Deze zijn ideaal naast hun bureau, waar je ook een leuk en educatief schrijfbord kunt plaatsen.maisonbioclimatiquemodified

maisonbioclimatique (Instagram)

ourhomeonthelake (Instagram)


Wat heb je nodig voor het verven of bekleden van muren?


Al onze kinderkamermuurdecoratie-ideeën zijn bedoeld om je te helpen bij het voltooien van deze leuke klus, en we zijn ervan overtuigd dat je kind de nieuwe muren prachtig zal vinden. Als je echter niet zeker weet waar je moet beginnen of hoe je de kinderkamermuren moet decoreren, kunnen we je wat advies geven over de spullen die je nodig hebt.

Gebruik een meetlint om ervoor te zorgen dat alles perfect in je interieur past. Als je een galerijwand wilt maken, zorg er dan voor dat je de juiste spijkers en een hamer hebt om alle ornamenten op te kunnen hangen. Een ladder is altijd handig, vooral voor het bereiken van hogere plekken op de muren. Je hebt hem ook nodig, samen met spuitverfbenodigdheden, als je niet voor het traditionele schilderwerk gaat wanneer je de muren van de kinderkamer wilt verven. Daarnaast raden we aan om afdekfolie aan te schaffen om de vloer te beschermen wanneer je de muren verft.

 

aylinterior (Instagram)