. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Licht en fris Scandinavisch interieur

 

 

Houd je van wit, natuurlijke materialen, open ruimtes en minimalisme? Dan is een Scandinavisch interieur wellicht is voor jou. Doordat het in de noordelijke landen in de winter vaak lang donker is, wordt er voor gekozen om het interieur licht en strak te houden. Lees hier meer over de kenmerken van deze stijl en welke producten er goed bij passen.

 

Inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Wat betreft kleur kunnen we kort zijn: licht! Geen donkerblauwe of donkergroene muren hier, maar wit, pasteltinten, beige en grijs. Wat betreft Scandinavische meubels kun je wel kiezen voor donkere kleuren, zolang de basis maar licht blijft. We zien prints terug in deze stijl, maar deze wijken qua kleur niet af van het frisse palet. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met kussens op de bank, een leuk vloerkleed of afbeeldingen aan de muur. Daarnaast worden er in de Scandinavische interieur stijl veel hout en andere natuurlijke materialen gebruikt. Dit zie je zeker terug in de vloeren, maar ook in de Scandinavische meubels. Denk bijvoorbeeld aan banken, stoelen of lampen met houten poten. Het geheel kan worden opgefrist met een aantal statement planten in witte of houten potten en accessoires in koper of goud of pasteltinten.

 

Scandinavische meubels kiezen

Minimalisme en lichte, frisse kleuren zijn kenmerkend voor de Scandinavische woonstijl. Focus eerst op een kalme basis door de vloer en muren licht en neutraal te houden. Combineer een donkere stoel of bank met vrolijke, gekleurde kaarsen of leuke kussentjes. Door je meubels te combineren met passende accessoires, sluit je interieur naadloos aan op de woonstijl die je graag wilt creëren. Verder maakt rommel bij voorkeur geen deel uit van een Scandinavisch interieur :). Opbergruimte sluit naadloos aan op de trend, waardoor het geheel er strak uit blijft zien. Het spreekt wellicht voor zich, maar houd ook de accessoires binnen de perken. Kies liever voor een aantal pronkstukken waar je elke dag weer erg blij van wordt dan een berg losse prullaria. 

 

   

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .