. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Wonen in een urban jungle

 

 

Altijd al van gedroomd om Tarzan of Jane te zijn? Dan is wonen in een urban jungle de perfecte oplossing bij gebrek aan echte lianen. In 2017 zagen we al een opkomst van verschillende urban jungles in woonkamers, badkamers en slaapkamers. Hoe meer planten hoe beter! In 2018 lijkt deze woontrend zich langzaam maar zeker te ontwikkelen tot een echte woonstijl. Een urban jungle gaat verder dan een mooie selectie aan planten. Wanneer je de stijl echt wilt volgen, kies je ook voor materialen als hout, bamboe, rattan, botanische prints en aardetinten. Lees hier hoe je je eigen groene oase kunt creëren!

 

Hoe maak je je eigen urban jungle?

Kijk voordat je helemaal losgaat in het tuincentrum hoeveel plek je hebt in je interieur. Een jungle is leuk, maar je moet wel door de bomen het bos nog kunnen zien. Een echt urban jungle interieur combineert verschillende soorten planten, die op verschillende plekken en hoogtes staan. Plaats bijvoorbeeld een groepje cactussen op een bijzettafeltje of experimenteer met een grote plant in een pot die zo alle aandacht krijgt die hij verdient. Andere planten die je veel ziet zijn de ficus, palm, bananen- en pannenkoekenplant.

Laat je urban jungle ontstaan door een plekje in je interieur te kiezen waar je genoeg ruimte hebt voor een aantal planten. In een echte jungle groeien planten ook dicht bij elkaar, dus dat is het effect dat je wilt bereiken. Naast verschillende soorten planten, kun je de planten ook op verschillende hoogten plaatsen. Kies voor een tafeltje, vensterbank of krukje waar je planten op, onder en naast kunt zetten. Maak het geheel compleet door ook een selectie planten aan het plafond te hangen.

 

Een botanisch interieur stopt niet bij planten

Om een echt botanisch interieur oftewel een urban jungle te kunnen creëren, is er meer nodig dan alleen een verzameling planten. Trek de stijl door in de rest van je huis door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals bamboe, rattan en hout. Daarnaast zie je veel botanische prints in accessoires zoals kussens, posters of vloerkleden of een behang met een gedurfde bladerenprint. Wat betreft kleur zit je goed met natuurlijke tinten of kies voor een donkere kleur op de muur. Al het groen en hout zal hier nog mooier door naar voren komen.       

 

  

 

Keep the urban jungle alive 

Al die planten in je interieur vragen natuurlijk wel de nodige aandacht. Om niet na een maand al met een half dode urban jungle te zitten, is het belangrijk dat iemand in het huishouden zich om de planten bekommert. Geef ze regelmatig water (let op: dit verschilt per plant, je kunt ze ook te veel water geven!) en een beetje liefde. Durf je je nou toch nog niet helemaal aan een echte urban jungle te wagen, dan zijn kunstplanten in verschillende soorten en maten ook een prima oplossing.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .