. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mix en match: interieurstijlen combineren

Interieur

 

Mix en match – de naam van deze blog zegt het al – het combineren van verschillende woonstijlen is hip! Door te kiezen voor verschillende stijlen, geef je je interieur meer persoonlijkheid en maak je je huis uniek. Het op de juiste manier combineren van verschillende stijlen kan in het begin een beetje lastig zijn. Zoek vooral naar een goede balans en zorg ervoor dat alles, ondanks de verschillen, toch nog één geheel vormt. Lees verder voor meer informatie over hoe je een mix & match pro kunt worden en mensen jaloers kunt maken op jouw interieur!

 

Creëer je eigen stijl door te mixen en matchen

Elke interieurstijl heeft zo zijn eigen kenmerken. In een industrieel interieur zie je bijvoorbeeld veel stoere materialen en kleuren als donkerblauw, donkergroen, zwart en grijs terwijl een romantisch of Scandinavisch interieur veel lichter is met bijvoorbeeld pasteltinten. Als je nog niet bekend bent met het hele mix en match concept, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Het toverwoord is in ieder geval eenheid! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt wat betreft combineren, maar zorg ervoor dat alle elementen toch op elkaar aansluiten. Dit kun je doen door rekening te houden met een aantal dingen:

  • 1. Kies voor een kleurenpalet – donkerblauw combineert bijvoorbeeld mooi met pastelroze of mintgroen
  • 2. Ga voor meubels of accessoires van diverse materialen, maar dan wel in kleuren die bij elkaar aansluiten.
  • 3. Stel je meubels zo op, dat alle onderdelen met elkaar worden verbonden
  • 4. Kies voor een vloerkleed bij de eet- of zithoek
  • 5. Kies prints die bij elkaar passen

 

Combineer interieurstijlen die goed samen gaan

Om een beetje houvast te hebben tijdens het combineren kun je ervoor kiezen om een paar interieurstijlen met elkaar te mixen en matchen. Romantische pasteltinten en zachte, ronde vormen staan erg mooi bij een ruwe, onbewerkte muur of donker hout voor een stoere tegenhanger uit de industriële stijl. Twee andere stijlen die goed bij elkaar passen zijn landelijk en modern. De sleutel tot succes hier is vooral het samenvoegen van verschillende materialen. Een strakke, leren bank maak je compleet met wat grof gebreide kussens en een mooie plaid. Een mix en match trend van 2018 is het combineren van verschillende soorten eetkamerstoelen. Kies bijvoorbeeld moderne kunststof stoelen en tweedehands houten exemplaren die je in bijpassende kleuren schildert. Twee stijlen waarvan je zou denken dat ze te verschillende zijn om mee te kunnen doen met mix en match, passen juist heel goed bij elkaar. De rustige, neutrale Scandinavische stijl die bekend staat om wit, licht hout en vooral geen gekke kleuren kan juist wat spannender worden gemaakt door bohemian elementen toe te voegen in de vorm van kleurrijke kussens op de bank of een opvallend vloerkleed. Een mix en match trend van 2018 is het combineren van verschillende soorten eetkamerstoelen. Kies bijvoorbeeld moderne kunststof stoelen en tweedehands houten exemplaren die je in bijpassende kleuren schildert.

Het hele mix en match principe is dus helemaal niet zo lastig, zolang je in je achterhoofd houdt dat er uiteindelijk wel een eenheid moet ontstaan! 

 

         

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .