. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Landelijk en romantisch interieur

Interieur

Word jij helemaal gelukkig van zachte kleuren, sierlijke vormen en genoeg (maar niet te veel) decoratie, dan past de romantische stijl helemaal bij jou. Met de romantische stijl anno 2018 kun je alle kanten op, mede doordat je hem eenvoudig kunt combineren met andere stijlen zoals landelijk. Een romantisch interieur gaat verder dan een huis met vijftig tinten roze en bloemenpatronen. Lees hier meer over combineren en hoe je romantiek in je interieur kunt brengen.

 

Kleuren, vormen en materialen voor een romantische inrichting

Een romantisch interieur betekent niet voor iedereen hetzelfde, maar er zijn wel kenmerken die als typisch romantisch worden gezien, zelfs als ze worden gecombineerd met elementen uit andere stijlen. Elke interieurstijl heeft een bepaald kleurenpalet dat veel wordt gebruikt. De industriële stijl staat bekend om donkere, warme kleuren, de scandinavische stijl gebruikt lichte tinten en bij maximalisme schreeuwen de kleuren je tegemoet. Kies je voor een romantische inrichting, dan zal je veel gebruik maken van zachte pasteltinten, natuurlijke (lichte) kleuren en kleuren met een grijze ondertoon. Materialen die veel te zien zijn in een romantisch interieur, zijn licht of witgeschilderd hout, verschillende soorten stof en riet. Let ook op de vormen van je meubels. Gebogen, sierlijke vormen zien we vaak terug in een romantisch interieur, bijvoorbeeld in de pootjes van een kastje of ronde armleuningen van een bank of stoel. Wil je het romantische thema nog duidelijker laten zien in je interieur, dan is de bloemenprint onmisbaar. Zet een paar kaarsjes neer en laat die romantiek maar komen!

 

Romantisch interieur combineren met andere stijlen

Om de romantiek in je interieur een beetje binnen de perken te houden, kun je elementen van een andere stijl toevoegen. Er zijn een paar interieurstijlen die heel blij worden van een paar lichtere en zachtere onderdelen. Een combinatie die vaak wordt gemaakt is romantisch met landelijk. Deze stijlen hebben al wat overeenkomsten wat betreft kleuren en materialen. Als romantisch accent kun je ervoor kiezen om een bloemenprint toe te voegen of een kroonluchter boven de eettafel te hangen.

Industrieel en romantisch gaan ook goed samen. Kies voor een donkere kleur op de muur of in meubels en een stoere salontafel en combineer deze met een lichte bank en een fauteuil of kastje met de typische gebogen pootjes.

Ook andere stijlen kunnen gecombineerd worden met een romantische inrichting. Kijk of het qua kleuren bij elkaar past en zorg ervoor dat je interieur een eenheid blijft vormen.

 

Typische romantische en landelijke meubels en accessoires

Witte houten meubels doen het goed in een romantisch, maar ook in een landelijk interieur. Een comfortabele fauteuil en bank waar je lekker in kunt wegkruipen mogen ook niet ontbreken. Kies voor sierkussens in lichte tinten, afgewisseld met kussens met een printje. Een bijzettafeltje in een hoekje van de kamer of naast de bank doet het ook altijd goed. Dit is de perfecte plaats voor een vaas met bloemen (echt of nep), kaarsjes of een fotolijstje. Naast accessoires is ook verlichting een belangrijk onderdeel van een romantisch (en eigenlijk elk) interieur. Met de lampen op de juiste plaatsen, creëer je binnen no time die romantische sfeer!

 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .