. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Rustiek wonen in een landelijk interieur

 

 

Waan je in een Engelse cottage door thuis een landelijk interieur te creëren. Deze interieurstijl staat bekend om de knusse uitstraling door het gebruik van warme kleuren, lieflijke prints en natuurlijke materialen. Een beetje sfeer wordt eenvoudig gecreëerd. Net als bij de retro stijl, kan een landelijk interieur ook heel goed worden aangepast aan de moderne tijd. Lees hier de laatste tips over landelijk wonen.

 

Landelijke inrichting met grote meubels

De landelijke woonstijl staat bekend om het gebruik van grote meubels. Deze stijl is geïnspireerd op echte boerderijen waar plaats genoeg was voor een grote vitrinekast of een mooie loungebank. Kies je voor deze stijl, maar woon je in een rijtjeshuis? Geen probleem! Je kunt dan kiezen voor één statement meubelstuk en de rest van de meubels kun je klein houden. Een landelijk interieur kan dus in elke woning worden gecreëerd. Bij vidaXL vind je bijvoorbeeld mooie eetkamerstoelen met neutrale bekleding en eikenhouten poten en witte tafeltjes die overal mooi zullen staan.

 

Landelijk interieur in een modern jasje

Wanneer je denkt aan een landelijke inrichting, komen wellicht allemaal beelden naar boven van bruine meubels, massief eiken als materiaal en kanten gordijntjes. Wij kunnen je echter vertellen dat landelijk voor iets heel anders staat. Naast grote meubels is hout iets dat je vaak terug zult zien. Denk aan houten, geschilderde keukenkastjes, houten balken op het plafond en een grote houten eettafel waar je met familie en vrienden heerlijk aan kunt dineren. Om het geheel een moderne uitstraling te geven kun je kiezen voor verschillende tinten wit, gecombineerd met mooie stoffen plaids en kussens voor wat warmte. Een andere optie is om juist te kiezen voor een warme, donkere tint op de muur die gecombineerd wordt met lichtere meubels. Balans is het sleutelwoord!

  

         

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .