. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Vintage vibes in je interieur

 

 

Wanneer je je opa, oma, vader of moeder over bepaalde meubels of accessoires hoort zeggen ‘dat hadden we vroeger ook’, zit je helemaal goed. Vintage in je kledingstijl, maar zeker ook in je interieur is helemaal terug van weggeweest. Wij zijn ook helemaal fan van deze interieurstijl. Daarom hier een ode aan alle trends tussen de jaren ’20 en ‘80!

 

Wanneer is iets echt vintage?

De echte vintage fans zullen meteen bevestigen dat er nogal wat misverstanden zijn over wanneer iets nou daadwerkelijk vintage mag worden genoemd. We beginnen bij het uitleggen van de term ‘antiek’. Iets is echt antiek als het minstens honderd jaar oud is. Daarna spreken we van vintage tot ongeveer de jaren ’80. Tot slot hebben we ook nog retro. Dit zijn meubels van nu, in de stijl van bijvoorbeeld de jaren ’50 en ’60. Wij gaan het hier hebben over retro items, oftewel spullen met een vintage look. Het kan soms lastig zijn om echte vintage meubels te vinden voor je interieur. Dat vergt heel wat speurwerk, wat erg leuk maar ook tijdrovend kan zijn. Een andere oplossing is om dan te gaan voor meubels die er vintage uitzien, maar het officieel niet zijn: retro oftewel een vintage look.

 

Ouderwets maar toch modern

Kies je voor een vintage look in je interieur, dan kun je helemaal losgaan met kleuren, materialen en accessoires. Kleuren die weer terug zijn van weggeweest, zijn onder andere zonnig okergeel, oudroze, turquoise, blauw, warm oranje en pasteltinten. Combineer deze kleuren met elkaar in meubels, accessoires en op de muur. Kies bijvoorbeeld voor een hele donkerblauwe muur met een okergele of oranje stoel.

 

                    

 

Meubels met een vintage look zijn bijvoorbeeld gemaakt van donker hout, maar het wordt wel gecombineerd met andere frisse, lichtere kleuren. Hiermee geef je een moderne draai aan je interieur. Een andere trend die we veel zien in interieurs met een vintage look zijn de Perzische tapijten met vervaagde pasteltinten. Leg deze op een houten vloer, eventueel met visgraat motief, en je bent al een heel eind. Combineer meubels met een vintage look eventueel met écht oude meubels, cactussen, vetplanten en je interieur met vintage look is compleet!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .