. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Leuke (en nuttige) bestemmingen voor je vakantiegeld

 

 

We kunnen het zelf ook nauwelijks geloven, maar het is alweer mei! Dat betekent dat we eind deze maand kunnen genieten van een fijn extra bedrag op onze rekening. Hoewel het ‘vakantiegeld’ heet, geeft lang niet iedereen het daadwerkelijk uit aan een vakantie. Er zijn ook andere leuke en nuttige dingen die je kunt doen met dit bedrag. Door nu alvast te beslissen wat je ermee gaat doen, voorkom je dat het opgaat aan uitgaven waar je achteraf spijt van krijgt. Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt voor wat inspiratie!

 

Vijf mogelijke opties om je vakantiegeld aan uit te geven

Misschien heb je dit jaar nog totaal geen bestemming voor je vakantiegeld of zit je al sinds januari af te tellen tot het moment daar is. Sommige mensen gooien alles meteen over de balk, maar het is altijd goed om even na te denken over wat je misschien echt nodig hebt en met dit extra geld kunt kopen. Onze vijf suggesties!

 

1. Vakantie

Vakantiegeld wordt de laatste jaren weer vaker uitgegeven aan een echte vakantie. Wil je niet je hele bedrag hieraan kwijt zijn, dan zijn er ook goedkopere opties om er lekker tussenuit te zijn. Ga bijvoorbeeld kamperen! Met een comfortabele tent, goede slaapzak en stoeltjes ben je al een heel eind.

Heb je dit jaar geen zin om op vakantie te gaan, dan kun je ook vakantie vieren in eigen achtertuin. Zorg dat je bent voorbereid op een regenbui en wat frissere temperaturen met een partytent en een vuurkorf. Slinger de barbecue aan en geniet van elkaar, de zon en lekker eten!

 

2. Nieuw interieur of opknappen van je tuin

Veel mensen geven hun vakantiegeld uit aan een nieuwe inrichting van hun huis. Ben je bijvoorbeeld toe aan een nieuwe tafel of eetkamerstoelen? Dan is dit het moment om eens lekker rond te gaan kijken. Vergeet ook de accessoires niet! Dit zijn misschien producten waar je normaal je geld liever niet aan uitgeeft, maar wat nu prima kan.

Het opknappen van de tuin staat ook bij veel mensen bovenaan het verlanglijstje. Een tuinset is vaak een grote uitgave, die wanneer je vakantiegeld hebt gekregen minder pijn doet. Naast tuinmeubelen is het ook leuk om je tuin te voorzien van wat decoratie, zoals een rozenboog, mooie plantenbakken of fontein.

 

3. Huishoudelijke producten

Dit zijn niet de meest leuke uitgaven en daarom perfect om van je vakantiegeld te doen! Koop nu die nieuwe stofzuiger, waterkoker of airco, zonder dat je het meteen merkt op je rekening.

 

4. Klussen aan je woning of in de tuin

Wanneer de binnenkant van je woning is opgeleukt met nieuwe meubels en accessoires, is het tijd om ook die laatste vervelende klusjes aan te pakken. Een mogelijke bestemming voor je vakantiegeld is nieuw (tuin)gereedschap om weer vooruit te kunnen of een nieuwe schutting die je tuin een hele nieuwe uitstraling kan geven. Misschien ook niet de leukste bestemming voor je geld, maar als je tuin er weer mooi uitziet, is dat het meer dan waard!

 

5. Sparen

Je kunt natuurlijk letterlijk sparen wanneer je niet meteen een bestemming kunt bedenken voor je vakantiegeld, maar je kunt ook kijken bij onze dag- en weekdeals en veilingen. Scoor een koopje en bewaar de rest van je geld voor een moment dat het echt van pas komt. Heb je dan nog een lekker bedrag te besteden.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .