. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Klaar voor een feestje? 5 gouden tips voor Oktoberfest

 

 

Op 22 september begint het wereldberoemde Oktoberfest in München weer. Kan je er niet bij zijn? Niet getreurd! Wij hebben de 5 ultieme feesttips om thuis je eigen Oktoberfest te houden. Wist je dat Oktoberfest ook wel “Wiesn” wordt genoemd in Duitsland en dat het voor het eerst gevierd werd in 1810, ter ere van het huwelijk van Prins Ludwig? Sindsdien is het jaarlijkse feest op Theresienwiese in München uitgegroeid tot het grootste volksfeest ter wereld. Toeristen van over de hele wereld reizen naar München om daar in Beierse stijl te feesten: met een grote Maß bier, Weißwust en gebraden kip. Wil je je eigen Oktoberfest vieren? Bekijk dan onze 5 ultieme feesttips!

 

Tip 1 – Beiers eten en drinken

Wat zou het Oktoberfest zijn zonder bier? Overduidelijk het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagd feestje! Kies voor een echt Duits Weissbier. Dit wordt ook tijdens het Oktoberfest het meest gedronken. Kies hartige gerechten om te eten: traditionele Beierse Weißwurst, gebraden kip en varkensvlees. Als bijgerechten kan je kiezen voor een heerlijke aardappelsalade, pretzels en de traditionele Obatzda, een smeersel voor op brood. Je gasten zullen het fantastisch vinden!

 

Tip 2 – De perfecte versiering

Krijg je gasten in de stemming met échte Oktoberfestdecoratie: biertafels, partytenten in het blauw en wit (de kleuren van Beieren) en wat neppe hertenkoppen aan de muur zijn echt onmisbaar. De versiering mag best een beetje rustiek zijn. En mocht je de kans hebben, haal dan ook wat harten van peperkoek.

 

          

 

Tip 3 – Bierzeltmuziek

Weet je niet welke muziek je moet draaien? Geen probleem, op Spotify kan je honderden Oktoberfest playlists vinden, gevuld met echte Bierzeltmuziek. Draai het volume omhoog en laat het feest beginnen! Je kan misschien zelfs een poging doen om de traditionele Schuplattler dans te doen.

 

Tip 4 – Outfits! – Dirndl en Lederhosen

Het is geen Oktoberfest zonder de juiste kleding. Haal wat traditionele Beierse outfits: Dirndls en Lederhosen! Je hoeft hier niet veel geld aan kwijt te zijn. Wist je dat de strik van een Dirdnl een betekenis heeft? Als je de strik (vanaf jezelf gezien) aan de rechterkant draagt betekent het dat je bezet bent, als je hem aan de linkerkant draagt ben je single. Als je de strik in het midden draagt weet je niet zeker wat de huidige status van je relatie is. Maar pas op, als je de strik aan de achterkant in het midden strikt betekent het dat je weduwe bent.

 

 

 

Tip 5 – Traditionele Beierse Oktoberfest spellen

Wil je nog meer lol maken? Probeer dan eens een traditioneel Oktoberfest spel als Nagelbalken, waarbij je een spijker met zo min mogelijk hamerslagen in een houten balk moet slaan. Of probeer Masskrugstemmen: vul je bierpullen, til ze dan de lucht in met één hand, houd de mokken horizontaal met gestrekte arm en kijk wie van je vrienden het eerste opgeeft. Het laatste spel is Fingerhakeln, beter bekend als vingerworstelen. Deze spelletjes zijn niet moeilijk, maar zorgen wel voor extra plezier!

Al in de stemming voor Oktoberfest? Nodig dan al je vrienden uit en plan jouw perfecte feest bij jou thuis!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .