. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 tips om thuis te overwinteren

 

 

Winter is coming! Of in ieder geval de wintertijd. Over iets meer dan een week gaat ‘ie weer in – tijd om onze tactieken om te overwinteren met jullie te delen. Dat de dagen kouder en donkerder worden, wil namelijk niet zeggen dat deze periode ook minder leuk is. Met een paar handige tips kun je overwinteren als een pro zonder het land te ontvluchten naar warmere oorden en staat de lente binnen no time weer op de stoep!

 

Tip 1 – Ga de deur uit

De belangrijkste tip om te overwinteren is de deur uit te gaan. Van jezelf binnen opsluiten wordt meestal niemand gelukkiger. Zodra het waterige winterzonnetje zich laat zien is het dus tijd om te kijken wat voor activiteiten er in de buurt plaatsvinden en hier je gezicht te laten zien. Pak jezelf goed in, zodat de kou niet een reden is dat je eerder moet afhaken.

Inspiratie nodig?

  • Bezoek een kerstmarkt om vast in de kerststemming te komen. Drink een gluhwein of warme chocomel, eet een pretzel en struin langs de kraampjes.
  • Trek de schaatsen uit de kast! Schaatsen op natuurijs kan nog even op zich laten wachten, maar op verschillende plaatsen kun je je uitleven op een kunstschaatsbaan in de stad.
  • Maak een (bos)wandeling. Ideaal om het weer warm te krijgen en te genieten van de winterse natuur.
  • Ga uitwaaien aan zee als het buiten niet té koud is.
 

Tip 2 – Tijd voor een interieur makeover

Als je bij slecht weer toch min of meer gedwongen wordt om binnen te zitten, kun je er maar beter voor zorgen dat je huis er gezellig uitziet. Het moment dus om je interieur op te knappen volgens de laatste trends. Kies voor nieuwe meubels of een fris kleurtje op de muur. Focus ook op de slaapkamer, want wat is er nou fijner dan je op een koude winterdag nog een keer extra om te kunnen draaien in je super comfortabele bed

 

Tip 3 – Genoeg vermaak voor binnen

Overwinteren wanneer het buiten guur en koud is en de regen of sneeuw met bakken uit de hemel komt, zal je toch echt binnen moeten doen. Absoluut geen straf als de makeover van tip 2 achter de rug is!

Dit is het moment om te beginnen aan een serie die je in één ruk uitkijkt of die film die al lang op je ‘moet ik echt nog kijken’ lijstje staat. Uitgekeken? Pak dan die dikke Scandinavische thriller uit de kast en kruip in je favoriete stoel met een boek. Voor wat gezelligheid en competitie kun je vrienden uitnodigen of je familie overhalen om een spellenmarathon te houden. Dit kun je trouwens ook buitenshuis doen in een spellencafé. Binnen zitten in de winter is ook het moment om de keukenprins(es) in je naar boven te halen. Probeer een nieuw recept en kook een sterrenwaardig diner of bak een overheerlijke taart. 

 

Tip 4 – Wellness en sporten in de winter

Wanneer het buiten koud is, is het heerlijk om binnen of buiten in warm water rond te dobberen of te genieten van een ontspannen massage. Naast deze relaxende activiteiten, is het ook in de winter belangrijk om fit te blijven. Zo houd je die verkoudheid en bacillen nog even buiten de deur. Schaf warme kleding aan, blijf lekker hardlopen en zeg vooral je sportschoolabonnement niet op!

 

Tip 5 – Als de bovenstaande tips echt niet werken...

Wil je ondanks onze geweldige tips de kou toch echt ontvluchten, dan is het tijd om achter de computer te duiken en een vakantie naar een warm oord te boeken. Realiseer je wel dat ook deze warmte tijdelijk is, op een gegeven moment zullen de meesten toch weer moeten terugkeren naar ons koude kikkerlandje. En dan heb je gelukkig alle bovenstaande tips om er ook hier een mooie winter van te maken!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .