. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 originele ideeën voor een kerstboom

 

 

Vroeger was de kerstboom optuigen bij ons thuis dolle pret: de boom hing vol met “herinneringen” zoals de eeuwenoude kerstballen die nog van oma waren geweest. Eén jaar hadden we een cowboyhoed als piek omdat we het topje te kort hadden afgezaagd. Tegenwoordig is een kerstboom een beetje een decor statement en wij helpen je graag een handje met deze 6 kerstboomideeën:

 

Tip 1 – De volle bos

Hou je van een traditionele kerst? Een volle kerstboom verspreidt in huis de geur van echte dennennaalden en hangt vol met glazen ballen, knipperende lampjes en kerstkransjes. Hou hem binnen tot de naalden eraf vallen en probeer de koekjes en schuimpjes tot aan de kerst te laten gangen ;-).

 

Tip 2 – Op zijn kop 

Een beetje 2005, maar absoluut tegendraads is de omgekeerde kerstboom. Hang hem aan het plafond en decoreer hem met eigenzinnige versiersels zoals borrelglaasjes, fietslampjes en oorbellen.

 

Tip 3 – Van spaanplaat, latjes of underlayment 

Voor DIY Daan raden wij de klusboom aan: decoupeerzaag uit de kast, even met het kluspotlood en haakse hoek over het hout en voilà, een DYI kerstboom. Behoorlijk betaalbaar ook! Voor de finishing touch boor je gaatjes in het hout waar je lampjes doorheen kunt prikken.

 

Tip 4 – De bevroren look 

Koop 8 spuitbussen kunstsneeuw en ga helemaal los op de kunstkerstboom die je ieder jaar inclusief decoratie terugvouwt in z’n doos en op zolder zet. Of koop er gewoon een bij ons!

 

Tip 5 – Plak hem op de muur 

Plakken? Jazeker! Plak ballen, guirlandes en lichtjes met dubbelzijdig tape op de muur. Probeer de vorm van een kerstboom na te bootsen en voel je helemaal hipster met deze non-conformistische kerrrrrrstboom.

 

Tip 6 – Van champagneglazen

Is kerst niet zo jouw ding en kun je wel een borrel gebruiken voor je met de volledige “extended family” een achtgangendiner moet wegharken? Stapel dan champagneglazen op elkaar, waar je van te voren een druppeltje groene kleurstof voor cocktails in hebt gedaan. Leg er een waterdichte lichtslang omheen en giet van bovenaf bruisende wijn over de glazen.

 

Deel je een foto met ons op Instagram voor je de boom leegdrinkt, opstookt of terug op zolder bonjourt? En ook andere ideeën voor het kerst-ifyen van je interieur zijn van harte welkom op #sharemevidaxl. Merry Christmas!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .