. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kasten en wandplanken stylen en inrichten

 

 

Laten we eerlijk zijn, je hebt eigenlijk nooit genoeg opbergruimte in je woonkamer, keuken, hal of slaapkamer. In plaats van overal willekeurig kasten te plaatsen en wandplanken op te hangen, is het belangrijk om slim om te gaan met de ruimte die je hebt. In deze blog lees je alles over hoe je je kasten en schappen kunt stylen en ordenen, en hoe je een rommelig huis kunt voorkomen.

 

Stap één: sorteren en ordenen!

Een van de plaatsen in je huis waar waarschijnlijk de meeste rommel zich verzamelt, is de woonkamer. Dit is een kamer waar je veel tijd doorbrengt met het lezen van kranten en tijdschriften, waar kinderen met hun speelgoed spelen en waar je werkt en eet.

De eerste stap is om alle spullen die op de eettafel, de vloer of een kast liggen te sorteren en een nieuwe, meer permanente plek voor ze te vinden. Als je al een mooie kast of een dressoir hebt, kijk dan of je de spullen daarin kwijt kunt. Als de kast is veranderd in een plek waar je dingen blindelings in gooit, begin dan eerst met ordenen van de inhoud van de kast. Dit kan eenvoudig met behulp van kleine bakjes of dozen. Gebruik één bakje of doos voor alle belangrijke post, één voor kabels en opladers, één voor kaarsen en één voor kleine spulletjes. Plak etiketten op de dozen of lades zodat je snel kunt zien wat erin zit, zonder de bak er elke keer uit te hoeven halen.

Zelfs als je veel spullen hebt dat een plekje nodig heebt, werkt het eindeloos toevoegen van kasten aan je woonkamer niet altijd. Als je een grote ruimte hebt die je kunt vullen, dan kan je ervoor kiezen om een muur met schappen of kasten te bedekken. Als je echter weinig ruimte hebt, kijk dan eerst of echt al het speelgoed in je woonkamer moet liggen of dat je er ergens anders ruimte voor kunt vinden. Multifunctionele meubelen zijn een andere mogelijkheid - een televisiemeubel met opbergruimte, een opbergmand of een salontafel met lades zijn perfecte opbergoplossingen.

De keuken en gang zijn andere plaatsen die gemakkelijk rommelig kunnen worden. We beginnen met de keuken, want er zijn genoeg manieren om hier je spullen te ordenen. Zorg er eerst voor dat alle spullen die bij elkaar horen in dezelfde kast of lade zitten: etenswaren, potten en pannen en serviesgoed. Koop handige lade-inzetten en ladebakken voor etenswaren, kruiden, borden en bestek. Hang wat schappen op waar je je mooiste kookboeken, je meest gebruikte kruiden en decoratieve spullen op kunt zetten.

Nu verder naar de hal. Dit is een van de plekken waar rommel zich snel ophoopt. Wanneer je binnenkomt, laat je vaak meteen wat spullen achter die er even blijven liggen want zo vaak loop je nou ook weer niet door de gang. Als je een wandkapstok hebt, dan is eronder voldoende ruimte voor een laag dressoir of een kist waarin je schoenen die je niet vaak draagt, paraplu's, regenjassen, handschoenen, sjaals en mutsen in kunt opbergen. Zet een bakje op het dressoir, waar je je sleutels en post in kunt leggen.

 

Deze massief grenenhouten hoge kast heeft een rustiek en trendy ontwerp en is zowel een decoratieve als een praktische aanvulling op je interieur.        Haal een vleugje rustieke charme in huis met onze stijlvolle, massief mangohouten bijzetkast! Onze bijzetkast is een praktische en decoratieve toevoeging aan je interieur. Hij kan ook worden gebruikt als een telefoonstandaard, nachtkastje, enz.   

 

Volgende stap: stylen

Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: het stylen van de schappen en de kasten! Dressoirs, wandplanken en kasten met glazen deuren zijn perfect voor het neerzetten van mooie decoratie, zoals fotolijsten, boeken, kaarsen en plantjes. Plaats alleen items waar je ook echt graag naar kijkt op de schappen en in de kasten. Dit is een plek voor je absolute favorieten! Hoe minder spullen je op een schap plaatst, hoe meer elk voorwerp zal schitteren.

Als je een boekenplank hebt dan zijn er een paar tips en trucs om deze geordend te houden. Sorteer je boeken op kleur en grootte: grotere boeken aan de linkerkant, kleinere aan de rechterkant, of wanneer je ze opstapelt - de grootste boeken onderop. 

Tot slot: houd de kleuren in dezelfde stijl. Je plaatst waarschijnlijk meerdere spullen op een schap, dus het is belangrijk dat de kleuren bij elkaar passen.

Met deze tips en trucs wordt het ordenen van je huis heel eenvoudig!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .