. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Waan je in Italië - maak je eigen wijn!

 

 

Altijd al eens je eigen wijn of sap willen maken? Met deze vidaXL producten kan dat nu makkelijker dan gedacht! We hebben namelijk zeer handige fruitpersen die het maken van je eigen wijn nog eenvoudiger maken. De pers hoeft maar door één persoon te worden bediend en combineert eenvoud met het beste van moderne materialen. Het eikenhouten vat is onderhoudsvrij en is voorzien van gietijzeren, roestbestendige hardware.

 

Leuk idee, maar hoe nu verder?

Er komt natuurlijk meer bij kijken dan het hebben van een uitstekende fruitpers. Daarom hebben we speciaal voor jou het beste recept uitgezocht. Wat moet je doen?


Benodigdheden:
- vidaXL fruit- en wijnpers
- Druiven (mocht je dit niet hebben, gebruik dan druiven sap. Pak geen light versie want suikers zijn nodig voor het beste resultaat)
- Gist
- Citroensap
- Glazen fles met waterslot
- Vocht doorlatende doek

 

Aan de slag!

Eerst zorg je ervoor dat je een droge en schone omgeving hebt waar je kunt gaan werken. Voor het maken van je eigen zoete wijn moet je het volgende doen:
1. Verwijder de steeltjes, blaadjes en andere vuiligheid van de druiven.
2. Vervolgens plaats je de druiven in de fruit- en wijnpers en begin je met het persen van het druiven. Hierdoor zal het sap uit de pers komen en ben je al een stap dichter bij de wijn.
3. Haal het sap door een zeef of vochtdoorlatende doek om het te scheiden van overgebleven vuil. Als het gezeefd is blijft er sap over wat ook wel most wordt genoemd.
4. Voeg dan gist toe aan het sap en giet alles in een glazen fles. Hier heb je het waterslot voor nodig. Dit zorgt er namelijk voor dat de druk wel uit de fles kan, maar dat er geen stof of ander vuil in de fles komt.
5. Na ongeveer 2 dagen zal het mengsel beginnen met gisten. Schrik dus niet als er een bubbelend geluid uit de fles komt.
6. Nu het gisten is begonnen, bewaar je de fles voor ongeveer 6 weken op een warme maar donkere plek.
7. Na het gisten giet je het mengsel over in een andere fles, maar probeer hierbij zo min mogelijk drab mee te gieten.
8. Tenslotte moet je nog 4 tot 6 weken wachten tot het nagisten klaar is, daarna heb je een lekkere eigen gemaakte zoete wijn in huis!

Wat je dan nog moet doen is je vrienden uitnodigen en je eigen wijn op tafel zetten. Proost!

 

Wat missen we nu nog?

Toch mist er nog een ding! Bij een lekker wijntje en een gezellige avond met vrienden hoort natuurlijk ook een lekkere snack. Iets wat zeker niet ongezond hoeft te zijn. Er zijn genoeg lekkere, maar vooral gezonde alternatieven! En wat is er nu leuker dan naast het serveren van je eigen wijn ook nog je eigen snacks te maken voor je vrienden. Het is niet moeilijk en vooral leuk om te doen met de vidaXL voedseldrogers.

 

Wat te doen?

Voor het bereiden van je zelfgemaakt bananenchips heb je 4 bananen en 4 citroenen nodig. Na het doen van de boodschappen begin je met het uitknijpen van de citroenen. Snijd vervolgens je bananen in kleine stukjes ter grote van ongeveer 1 cm. Na het snijden van de bananen leg je de plakjes 15 minuten in het citroensap. Hierna kun je alle plakjes banaan in de voedseldroger plaatsen en deze op een temperatuur van 65 graden 2 uur laten liggen. Vervolgens zet je de temperatuur op 50 graden en laat je ze lekker goud krokant worden gedurende 6 uur.

 

Het duurt even maar dan heb je wel de perfecte gezonde snack voor bij een goed glas wijn!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .