. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Verwen je hond met voer van vidaXL

 

 

Wat vindt de hond zelf van zijn hondenvoer?

Een veelgestelde vraag bij hondeneigenaren is of het voor de hond niet zielig is dat hij/zij iedere dag hetzelfde voer moet eten. Het antwoord op deze vraag is vrij simpel, namelijk nee. Een hond heeft geen behoefte aan dagelijks andere brokken of voer. In feite is het zelfs slecht voor honden als hij of zij dagelijks een ander soort brokken te eten krijgt. Hierdoor zullen ze het gekregen voer slechter verwerken.  

 

    

 

Waaruit bestaat goed hondenvoer?

Er zijn tegenwoordig erg veel varianten hondenvoer verkrijgbaar. Natuurlijk heeft elke soort voeding voor- en nadelen. Echt belangrijk zijn echter de volgende factoren bij het kiezen van het beste hondenvoer:

-          Zorg dat je hond voldoende verschillende voedingstoffen binnen krijgt. Dit is van belang om elke dag weer voldoende energie te hebben. Zo is water erg belangrijk voor het verwerken van de voedingstoffen. Vetten zijn bij een hond ook zeker van belang, deze zorgen namelijk voor energie. Daarnaast zijn mineralen een van de belangrijkste voedingsstoffen voor een hond. Deze zorgen ervoor dat de spierbewegingen en spieropbouw goed blijft. Tenslotte zijn er nog vitaminen die zorgen dat het hele lichaam goed blijft werken.

-          Voor honden met een allergie is het belangrijk dat ze geen voeding binnen krijgen waar voedingstoffen in zitten waar ze allergisch voor zijn. Als je niet zeker bent of het om een allergie gaat, kan je op de volgende dingen letten. Als je hond na het eten meer gaat krabben, kan dit duiden op een allergie voor bijvoorbeeld granen of mais. Je zou dan een andere voeding kunnen proberen met andere ingrediënten. Mocht dit verschil opleveren in gedrag, dan kan deze voeding beter zijn voor de hond.

Bovenstaande punten zijn dus belangrijk bij het kiezen van het beste hondenvoer.

Het dient in ieder geval te bestaan uit: 

1. Water (verwerking van de voedingstoffen)
2. Koolhydraten (bevoorrading van de energie)
3. Eiwitten (biedt herstel en opbouw van natuurlijke weefsels)
4. Vetten (zorgen voor energie en goede conditie van de huid en vacht)
5. Mineralen (voor sterke botten, stofwisseling en het gebit)
6. Vitaminen (houdt de hond gezond)

 

Hondenvoer van vidaXL

vidaXL biedt een ruim assortiment aan hondenvoeding waarbij rekening is gehouden met de belangrijkste eigenschappen voor goed hondenvoer. Zo wordt er alleen gekozen voor producten die voldoen aan onze eigen kwaliteitsnormen, om zo de optimale samenstelling te kunnen krijgen voor het beste voer. Ook is er voor iedere type hond een speciaal soort voeding ontwikkeld die perfect past bij de levenswijze van je hond.

Heb je een hond die altijd actief is, dan is de vidaXL Adult Active een uitstekende keuze voor jouw viervoeter. Verder hebben we ook een voeding ontwikkeld speciaal voor de honden die een wat gevoeligere spijsvertering of een allergie hebben. Ook is er de keuze voor een lichte voeding die makkelijk verteerbaar is, maar wel alle essentiële voedingstoffen bevat. Tenslotte is er nog de vidaXL Maxi Adult. Deze is speciaal ontwikkeld voor de grote viervoeter. Door de keuze te maken voor grovere brokken, is het aangepast aan de tanden en kaken van de grotere viervoeters. 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .