. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

De mooiste kersttrends van 2018

 

 

In de winkelstraten hing de feestverlichting al voor Sinterklaas en nu de beste man het land weer heeft verlaten, kunnen wij ook zonder schaamte beginnen aan de kerstversiering. In onze blog van een paar weken geleden heb je al kunnen lezen hoe je zelf een originele kerstboom kunt maken. Houd je meer van een traditionele echte of kunstkerstboom, dan is de versiering een cruciaal onderdeel. In deze blog delen we de kersttrends van 2018 met je, zodat jouw boom er weer hip bijstaat de komende maand!

 

De romantische boom

Kies in 2018 voor warme kleuren als oudroze, paars, goud en okergeel en ga voor zachte materialen en versiering in de vorm van bloemen. Combineer het geheel met veertjes, glitter en glans voor een romantisch effect. Een andere vorm van kerstversiering die we veel zien bij deze romantische kersttrend is papieren decoratie. Belangrijk is dat je kiest voor kerstverlichting in een warme kleur!

 

Let it gooo, let it gooo…

Frozen is dit jaar een van de trends die we veel gaan zien. Dat houdt in: veel wit, ijsblauw en zilver. Kies voor versieringen in verschillende vormen en vergeet vooral decoratie in de vorm van ijspegels en sneeuwvlokjes niet. Vul het geheel aan met witte veertjes en een witte, aaibare stof aan de onderkant van je kerstboom. Voeg als tegenhanger voor alle koele kleuren ook houten decoratie toe. De verlichting mag voor deze boom koel zijn!

 

Persoonlijk tintje

Sommige mensen maken er een sport van om de ‘lelijkste’ of meest bijzondere versiering bij elkaar te zoeken en in de boom te hangen. Is een kerstboom met alleen kerstballen te saai voor je? Kies dan voor versiering in de vorm van een inktvis, banaan, kleurrijke vogel of camera. Met deze versiering kun je alle kanten op. Het hoeft qua kleur echt niet bij elkaar te passen, hoe bonter hoe beter!

 

Au naturel

Zijn al die gekke versieringen, opvallende kleuren en materialen niks voor jou? Kies dan voor de natuurlijke kersttrend. Kleuren die hierbij passen zijn brons, groen en goud. Combineer het met houten decoratie in de vorm van dieren of dennenappels en veertjes in verschillende vormen. Kies voor glanzende en matte decoratie voor een speels effect.

 

Een blauwe kerst

Een andere kersttrend in 2018 is blauw. Naast een populaire kleur voor je interieur, zien we blauw dit jaar ook terug in kerstdecoratie. Combineer het blauw met bronzen en houten accessoires als tegenhanger, wanneer je voor een warm interieur wil gaan. Kies voor lichtblauwe tinten wanneer je een winterse boom wilt creëren (zie de frozen kersttrend).

Naast de vijf trends die we hierboven hebben genoemd, zit je ook nog steeds helemaal goed met een klassieke kerstboom. Ga voor goud, groen en vooral rood. Klassiekers blijven altijd mooi!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .