. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hoe minder wielen, hoe meer vreugd

 

 

Een van de voordelen van online shoppen is absoluut dat je op je gemak rond kunt snuffelen en onbewust inspiratie op kunt doen op verschillende manieren. Bij vidaXL vind je af en toe echte pareltjes tussen de producten, en dat kan voor een medewerker net zo'n harde verleiding zijn als je doorsnee Tempation Island kandidaat, denk ik. Als jonge vrouw van midden twintig stond ik laatst een beetje knullig te lachen toen ik op een feestje wilde vertellen over mijn hobby's. Ze leken me opeens allemaal vrij standaard. Ik besloot op zoek te gaan naar een nieuwe hobby, een concept dat goed past in de zogenaamde 'millenial' zoektocht naar geluk. De maandag daarop was het zover, ik keek op vidaxl.nl en ik ben volledig overtuigd - ik ga voor de eenwieler. Ik ga leren om op een eenwieler te fietsen en op de volgende sociale gelegenheid kan ik met trots zeggen dat deze meid in haar vrije tijd op een eenwieler rijdt.

 

Eenwieler leren rijden – waar komt deze nieuwe hobby ineens vandaan?

Er bestaan veel inspirerende quotes over jezelf vinden en doen wat je leuk vindt. Die zal ik jullie besparen. Inspiratie is er in vele vormen, soms vluchtig, andere keren met een onvergetelijke indruk. Quote of geen quote, de gedachte dat je in je leven iets achterlaat voor een ander is toch mooi. Dit wil niet zeggen dat ik van plan ben zo hard met mijn eenwielerfiets voorbij te scheuren dat ik bandenafdrukken achterlaat. Het gaat om het gevoel. Dit soort inspiratie vond ik ook op school. Eén van de leraren die me bijbleef was een docent Duits die, jawel, kampioen eenwieleren was! Teacher by day, unicycle champion by night. Ik stelde me voor hoe hij in de schemering wegfietste, het silhouet van de minimalistisch bewielde fiets schitterend in de ondergaande zon. Wauw.

Hoe meer ik dankzij vidaXL herinnerd wordt aan de euforie van de eenwieler, hoe dieper ik merk dat mijn fascinatie zit. De bewondering voor eenwielers is er altijd al geweest! Even terug in de tijd. Ik was jong en ik ging naar de bioscoop. Film? Abeltje. Dit epos door Burny Bos bevatte een personage met de naam Laura. Laura was een stoere, onverschrokken dame die de show stal door zonder problemen op een eenwieler door het beeld te fietsen. Geen zorgen, bijna achteloos en vooral cool. Dat wilde ik ook! Helaas was ik destijds te druk bezig met mijn andere hobby’s (en te uncool) om te leren eenwieleren. Inmiddels heb ik mijn glorieuze dagen van Levend Stratego, blokfluitles en hutten bouwen lang en breed achter me gelaten en is er ruimte voor een volwassen buitensport. Handig feit: vidaXL verkoopt ook goede bescherming om de onvermijdelijke val die ik zal maken te verzachten. Nu kan ik mijn droom eindelijk waarmaken! Ik heb mezelf afgeleid met het schrijven van een gastblog voor vidaXL om zeker te weten dat ik mijn eenwielercarrière goed begin. Want, wat blijkt, vidaXL verkoopt dus verschillende soorten eenwielers! What a time to be alive...

 

          

 

Na lang wikken en wegen staat mijn favoriete eenwieler nu klaar in mijn winkelmandje. De skatebescherming heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar mijn lijstje. Nu houdt niets me meer tegen. Mocht je binnenkort iemand hard onderuit zien gaan op een eenwieler, help me dan alsjeblieft overeind en besef je goed - je bent nooit te jong of te oud om je dromen waar te maken. Ik klik met mijn muis en zie dat mijn bestelling is geplaatst. vidaXL is het blijkbaar met me eens, want linksboven in het scherm valt mijn oog op de bedrijfsslogan. Kan niet? Echt wel!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .