. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tips en tricks om je koffer in te pakken als een pro

 

 

Neem jij voor een weekendje weg evenveel mee als andere mensen zouden op een 20-daagse roadtrip door Amerika? Dan heb je vast wel eens op de ochtend van vertrek met veel geweld op je koffer zitten springen in de hoop dat ie toch nog nét dicht kan. Vervolgens hoop je dat je er bij de douane niet wordt uitgeplukt met de vraag ‘mogen we even je koffer openmaken?’. Natuurlijk, maar wel op eigen risico! Wij hebben een aantal handige inpaktips voor je, waardoor alle ruimte in je koffer of tas benut wordt.

 

Tip 1 – begin bij het begin: maak een checklist voordat je je koffer gaat inpakken

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om te voorkomen dat je halverwege je bestemming bedenkt dat je de zonnebrand of je favoriete kledingstuk thuis hebt laten liggen, is een checklist een goed idee. Schrijf van te voren alles op wat je mee wilt nemen en vink het af zodra het in je koffer ligt. Scheelt een hoop stress!

 

Tip 2 – laat het inpakken beginnen!

Er zijn verschillende manieren om je koffer in te pakken en voor iedereen zal iets anders goed werken. Stop je zware spullen onderin de koffer om te voorkomen dat hij om de haverklap omvalt. Daarnaast is het handig om de spullen die je het eerst nodig hebt niet helemaal onderin de stoppen. Zo hoef je niet meteen je hele koffer overhoop te halen als je aankomt.

 

Tip 3 – kleding kreukvrij uit je koffer krijgen

Niks zo jammer als je de helft van je kleding niet meteen aankan omdat ze onder de kreukels zitten. En om nou meteen te gaan strijken als je aankomt… wij springen in ieder geval liever het zwembad in. Er zijn een paar trucjes om je kleding in je koffer te doen, zodat ze niet kreuken. Sommige mensen zweren erbij alles op te rollen. Vouw de kledingstukken eerst op en begin dan voorzicht met strak oprollen. Een andere optie is alles een keer doormidden vouwen en dan stapelen. Wil je het echt aanpakken als een pro, dan kun je je kleding in aparte zakken doen. Toch nog kreukels? Dan kun je naast strijken ook je kleding in de badkamer ophangen. Door de stoom zullen een aantal kreukels in ieder geval minder worden!

 

Tip 4 – benut alle ruimte die je hebt als je je koffer gaat inpakken

Naast de grote vakken die waarschijnlijk in je koffer of tas zitten, kun je ook de ruimte in je schoenen gebruiken. Stop hier sokken of andere kleine spullen in.

 

Tip 5 – stop niet alles vol

Kijk uit dat je niet te enthousiast wordt bij het inpakken. Misschien wil je nog wat leuke souvenirs meenemen of ga je nog shoppen. Het zou jammer zijn als dit op de terugweg niet meer past! Zorg dat je zoveel mogelijk kledingsets maakt die je ook onderling met elkaar kunt combineren. Tijdens het reizen kun je eventueel ook laagjes dragen om zo toch nog wat meer mee te kunnen nemen.

 

Met deze tips is je koffer super efficiënt ingepakt en houd je zelfs nog wat ruimte over voor nieuwe aankopen. Mocht je toch nog plaatsgebrek hebben, dan kun je altijd nog een koffer bijboeken of er met wat geweld op gaan zitten om hem dicht te krijgen!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .