. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hoe overleef jij de winter?

 

 

Buiten is het koud en de dagen zijn kort. Sneeuw, regen, vorst en miezer liggen op de loer. Wij denken dat in de winter, er vier verschillende soorten wintermensen te vinden zijn: de knuffelaars, de buitenmensen, de ik-heb-het-altijd-koud-mensen en de doei-ik-ga-naar-de-zon-mensen. Welk type ben jij?

 

Heb jij een mand vol dekentjes naast de bank staan, heb je je Netflix-abonnement net vernieuwd en heb je elk uur behoefte aan warme chocolademelk? Dan ben je een knuffelaar. Knuffelaars blijven graag binnen, gooien de verwarming omhoog en steken kaarsen aan. Ze dragen dikke sokken en onesies en kunnen niet wachten totdat het lente wordt.

 

Het tegenovergestelde van een knuffelaar is een buitenmens. Buitenmensen zijn niet bang om er tijdens een storm op uit te trekken. Ze hebben als levensmotto: “na 15 minuten ben je eraan gewend”. Ze trekken hun jas uit wanneer het “alleen maar vriest” en laten zo hun flanellen shirt zien. Na een lange wandeling waarbij miezer hun gezichten nat heeft gemaakt, nemen buitenmensen vaak plaats bij een haard. Grappig weetje: buitenmensen doen zowel in de winter als in de zomer hetzelfde; alleen dragen ze in de zomer een korte broek.

 

De ik-heb-het-altijd-koud-mensen hebben de meeste moeite met het overleven van de winter. Ze beginnen al te rillen bij het idee van kou, vooral als het regent of hard waait. Ze zijn allergisch voor sneeuw en haten schaatsen. Ze dragen de grootste sjaals en dikste sokken terwijl ze onder een elektrische deken plaatsnemen, zelfs in de zomer!

 

Het laatste type wintermens is het doei-ik-ga-naar-de-zon-mens. Deze mensen kunnen niet wachten tot het winter is zodat ze een vakantie naar het zuiden kunnen boeken en van de zon kunnen (blijven) genieten. Ze hebben een koffer vol met Hawaii shirts en wachten met smart tot de weerman het woord “koud” gaat gebruiken.

 

Kan jij niet wachten totdat de winter voorbij is? Bekijk dan onze blog en doe vast inspiratie op voor de lente!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .