24/7 deals
Alle producten gratis bezorgd
Betaal met Klarna
Meubelen  (758)
Tafels  (758)
Eettafels  (758)

Eettafels

Toont: 1-48 van 758
  • ...

Eettafel kopen? Bekijk het aanbod van vidaXL

Wanneer je een groot gezin hebt of een hele grote woonkamer die wel wat opvulling kan gebruiken, is een grote eettafel geen overbodige luxe. De eetkamertafel wordt vaak gezien als het middelpunt van een woonkamer of keuken. Hier komt iedereen samen om te eten en wordt de dag nog even doorgenomen. Bij vidaXL vind je tafels en eettafels van diverse materialen: van hout gecombineerd met metaal tot tafels met een glazen blad. Daarnaast heeft vidaXL mooie bartafels met stoelen die geschikt voor kleinere woningen of appartementen. Wanneer je op zoek bent naar echt iets bijzonders, dan is een tafel met een motorkap van een tractor erin verwerkt een unieke keuze.

 

Tips voor het kiezen van een eettafel

Wanneer je een eetkamertafel gaat kopen, is een beetje voorbereiding niet verkeerd. Wij geven je graag een aantal handige tips.

  • Houd er rekening mee waar de tafel moet komen. Meet de ruimte en de tafel goed op, om teleurstelling te voorkomen. Leg bijvoorbeeld het oppervlak met kranten op de grond, zodat je een goed idee krijgt van de ruimte die de tafel inneemt. Een andere optie is om te kiezen voor een uitschuifbare eettafel
  • Kies een tafel in de stijl van je interieur. Een houten tafel staat mooi in een klassiek of landelijk interieur, wanneer het hout gecombineerd wordt met metaal ga je meer richting de industriële stijl en een eettafel met een glazen blad past mooi bij een moderne inrichting.
  • Houd rekening met het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen zitten. Zorg dat iedereen voldoende ruimte heeft om zijn of haar stoel aan te schuiven. Een alternatief is een bankje dat je bij de eettafel plaatst.
  • De vorm van de eetkamertafel moet bij je interieur passen. Een ronde eettafel is mooi, maar heeft als nadeel dat hij niet met één kant tegen de muur kan worden geplaatst.

 

Kies voor de gezelligheid van een ronde eettafel

Een ronde eettafel heeft verschillende voordelen. Je kunt met iedereen aan tafel gezellig praten en er kan eenvoudig een stoel worden bijgeschoven. Maak je eetkamer compleet met een mooie ronde tafel van vidaXL.

 

Eetkamertafel gekocht? Bekijk ook onze eetkamerstoelen

Wanneer de eettafel is gekozen, is het tijd om op zoek te gaan naar een paar mooie stoelen. Kies bijvoorbeeld voor mooie (kunst)leren stoelen bij een houten of glazen tafel. Een andere optie is om  verschillende soorten stoelen met elkaar te combineren. Combineer materialen, vormen of kleuren voor een bijzonder effect.

 

Bartafels voor kleine ruimtes

Heb je een kleine woning of woonkamer? Dan is het belangrijk dat je slim omgaat met de ruimte. Een bartafel is een goede oplossing. Doordat de tafel hoger is, zorgt hij voor een ruimtelijke uitstraling en neemt hij niet te veel plek in beslag.

Toon meer